Obisk v Domu starejših občanov Metlika

10.10.2018 | 11:45

Obisk v Domu starejših občanov Metlika
Obisk v Domu starejših občanov Metlika

V četrtek, 27.9.2018, smo lep jesenski dopoldan člani kulturne sekcije Društva upokojencev Semič in MePZDU Semič namenili obisku stanovalcev Doma starejših občanov v Metliki.

Ob prihodu sta nas prijazni in nasmejani pozdravili gospa Irena Vrščaj, vodja enote, in gospa Majda Žefran. Na njunem obrazu smo videli, da smo dobrodošli in zaželeni.

Stanovalci doma so nas prijetno presenetili s petjem, katerega glasovi so napolnili prostore in pobožali naša ušesa. Še posebno presenečeni smo bili nad petjem gospoda Alojza Jeclja, ko je zapel s svojim čistim in ubranim glasom. Res je dober pevec. Povedal je, da je dolga leta pel v pevskem zboru. Z nostalgijo se je vračal v čas, ko je prepeval tudi v oktetu.

Upokojenski pevski zbor iz Semiča s pevovodkinjo Ani Jankovič Šober pa je vse prisotne razveselil z nekaj ubrano zapetimi pesmimi. Članici pevskega zbora Tereza Tomaževič in Dragica Geršič sta pripravili dve recitaciji. Slavko Pavlakovič pa je s svojim humorjem spravil v dobro voljo vse prisotne. Marjan Novak se je izkazal za izvrstnega harmonikarja, saj je z igranjem na harmoniko pritegnil stanovalce, da so z njim zapeli nekaj pesmic naše in njihove mladosti.

Sonja Albina Štraus se je na koncu zahvalila za povabilo in prijazen sprejem. Z lastno pesmijo; Ne, ne bom jokala je zaključila prijetno srečanje.

Sonja Albina Štraus
Semič

Galerija

_zzobisk (1)
_zzobisk (2)
_zzobisk (3)
_zzobisk (4)
_zzobisk (5)
_zzobisk (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava