Dolenjska jazz diplomanta na koncertu v KD Krško

21.9.2018 | 08:40

Dolenjska jazz diplomanta na koncertu v KD Krško

Vabljeni v petek, 21.9. 2018, ob 20:00 v KD Krško na koncert nizozemske jazz skupine Quartzite, ki jo sestavljajo tudi slovenski diplomanti Jazz Akademije iz Rotterdama. Dejan in Elvis prihajata iz Velikih Brusnic oz. Šentjerneja.

Quartzite je internacionalni kvartet, ki se je ustvaril med študijem na glasbeni akademiji v Rotterdamu leta 2016. Njihov prvi performens v živo je bil na tekmovanju polfinala Erasmus Jazz Prijs 2016, kjer se jim je uspelo uvrstiti do finala in dosegli nagrado za drugo mesto. To je kvartetu prineslo mnoge nove priložnosti in uspelo odpreti vrata mnogim poslušalcem in ljubiteljem sodobnega jazza.

Quartzite je ekstremno kompaktna, granularna in metamorfna kamnina sestavljena iz kvarcitov. Tako je kvartet definiral glasbo katero izvajajo; raziskujejo meje in gradijo mostove med sodobno klasično glasbo, jazzom in improvizacijo, zvočnem spektru in vse do bolj strukturiranih kompozicij, ki puščajo prostor za avanturistična tveganja, vsekakor unikaten projekt, sestavljen iz kvalitetnih in izkušenih glasbenikov, delujoči predvsem na Nizozemski, Italiji in Sloveniji od kjer prihajajo: Wietse Voermans (NL) - alto saksofonist, Novembra 2017 prejel 1. nagrado v Amsterdamu "Keep an Eye Award", Marko Jugovic (IT/SLO) - vibrafonist, ki je prijel " "Hartman Award 2017" za audio visualne kompozicijo, Alessio Bruno(IT) - basist, prejel 1. nagrado na European Jazz Contest, Elvis Homan(SLO) - bobnar, zmagovalec Leiden Jazz Prijs 2017. Skupaj sestavljajo Quartzite 4tet.

E. H.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava