Tajski boks - »Ogi« pokazal veliko, a to ni bilo dovolj za zmago

11.8.2018 | 08:40

Tajski boks - »Ogi« pokazal veliko, a to ni bilo dovolj za zmago

V tajski prestolnici je potekalo svetovno prvenstvo za mlade selekcije, na katerem je imela Slovenija imela enega predstavnika.

Otroško svetovno prvenstvo v tajskem boksu je bilo zagotovo najbolj množično tekmovanje v tajskem boksu letos. Nastopilo je namreč kar 850 otrok, ki so se borili v štirih ringih in več starostnih konkurencah. Novomeščan Ognjen Lazarević je tako nastopil na svojem prvem velikem tekmovanju. Žreb mu je v prvem krogu namenil Avstralca grških korenin Stefana Stamtakosa, borca, ki ima za seboj nekaj manj kot 50 dvobojev, med njimi nekaj profesionalnih, ter več naslovov prvaka Avstralije in Oceanije. Toda »Ogi« se ni ustrašil favoriziranega Avstralca in je v ringu nastopil zelo pogumno. Avstralec je seveda spridoma izkoriščal prednost v izkušnjah, razponu in višini ter prišel do soglasne sodniške zmage s 30:27, vendar je Ognjen pokazal veliko in kljub porazu presegel pričakovanja z osvojenim 5. mestom.

Toda tekmovalnih aktivnosti, kljub izpadu v četrtfinalu, zanj še ni bilo konec. Najmlajši slovenski borec je namreč nastopil v tekmovanju tajskega borilnega plesa Wai Kru. V kategoriji do 14 let je prišel v drugi krog, nato pa je bila estetika plesa drugih konkurentov komisiji bolj všeč. »Na sploh so tekmovanja potekala bolj v duhu sodelovanja kot konkurenčnosti. Za otroke je bilo res izjemno poskrbljeno. Poudarek je na druženju in prijateljstvu otrok, njihovih staršev in trenerjev,« je dejal predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić in izpostavil glavno vodilo organizacije IFMA: »Duh športa, tolerance, miru, medsebojnega spoštovanja in prijateljstva.«

Medtem je izvršni odbor IFME že sprejel odločitve glede prihodnjih velikih tekmovanj. Naslednje otroško prvenstvo bo v drugo leto v Turčiji, evropsko člansko prvenstvo v Španiji, glede organizatorja svetovnega prvenstva za člane pa še vedno poteka »boj« med Rusijo in Tajsko.

Zahvala pri odhodu na otroško svetovno prvenstvo gre: Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS, Fundaciji za šport, Eurologis d.o.o. in selektorju mladinske reprezentance Petritu Izairiju.

Slovenska zveza tajskega boksa

Galerija

_ogi (1)
_ogi (2)
_ogi (3)
_ogi (4)
_ogi (5)
_ogi (6)
_ogi (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava