Srbsko kulturno društvo NM in Petrovdan v Miličih

20.7.2018 | 13:55

Srbsko kulturno društvo NM in Petrovdan v Miličih
Srbsko kulturno društvo NM in Petrovdan v Miličih

Srbsko kulturno društvo Novo mesto (SKD NM) je v četrtek, 12.7.2018, v okviru svojega letnega programa gostovalo v Miličih v Beli krajini na 'slavi Petrovdana', ki jo vsako leto na ta dan pripravijo pri cerkvi Sv. Petra in Pavla v Miličih.

Kljub nestanovitnem vremenu in delovnemu dnevu se je zbralo veliko ljudi iz vseh krajev Slovenije. Po opravljenih bogoslužjih se je proslava nadaljevala na prostem in pod improvizirano streho, ki so jo domačini Miličev, Marindola in Paunovičev postavili v bran morebitnemu dežju. S pomočjo harmonike, pečenke (jagenjčkov in oddojkov), različnih peciv in belokranjske pogače ter dobre kapljice se je druženje nadaljevalo do poznih popoldanskih ur. Domačini so veliko vsega pripravili tako, da nihče ni ostal lačen ni žejen. Treba se je domačinom zahvaliti za prijaznost in trud, ki so ga vložili in pripravili tako lepo prireditev.

Mi, člani Srbskega kulturnega društva Novo mesto, obljubimo, da bomo prišli tudi drugo leto in po svojih močeh prispevali k še boljšemu vzdušju.

SKD NM

Galerija

_zzzzzmi (0)
_zzzzzmi (1)
_zzzzzmi (2)
_zzzzzmi (3)
_zzzzzmi (4)
_zzzzzmi (5)
_zzzzzmi (6)
_zzzzzmi (7)
_zzzzzmi (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava