Poglejte, kaj vam naredi pol ure v morju!

20.7.2018 | 11:35

Privoščite si naravni balzam za telo in dušo - morje. (foto: Profimedia)

Privoščite si naravni balzam za telo in dušo - morje. (foto: Profimedia)

Morje ima prečiščevalno moč.

Morje ima prečiščevalno moč.

Če ste na morju, si ga privoščite vsaj pol ure na dan.

Če ste na morju, si ga privoščite vsaj pol ure na dan.

Ste se kdaj vprašali, zakaj se po plavanju oziroma namakanju v morju počutite kot prerojeni in zakaj se z morskih počitnic večina ljudi vrača z žarečim pogledom ter vedrim nasmehom?

Voda hladi, pomirja, izboljšuje telesno in duševno počutje, pogled nanjo pa v nas zbuja prijetne občutke. Zato je dobro, da si vodne užitke privoščite čim večkrat. Še posebej priporočljivo za zdravje in dobro počutje je plavanje, saj koristi telesu, izboljša fizično počutje ter je pravi balzam za dušo.

S plavanjem boste učinkovito opravili tudi z odvečnimi kilogrami in poskrbeli za lepo postavo in pravilno držo. A to še zdaleč ni vse! Če se kopate v morju, boste doživeli očiščevalno terapijo kozmičnih razsežnosti. Že pol ure namakanja v morju naj bi imelo enak razstrupljevalni učinek kot tridnevni post. Le zakaj?

Združite prijetno s koristnim in se potopite v slano naročje morja.

Hidroterapija

Plavanje oziroma namakanje v morju nas polni na vseh ravneh. Med drugim nam daje energijo in ponovno aktivira njen tok v telesu, kar spodbuja naravni telesni mehanizem samozdravljenja. Pravijo, da s polurnim kopanjem v morju dosežemo enak razstrupljevalni učinek kot s tridnevnim postom.

Pri kopeli v navadni (sladki) vodi naša koža izgublja vlago, v morski vodi pa se sol zbira v zgornjem sloju kože in veže vodo nase. To pomaga koži pri ustvarjanju naravnega zaščitnega sloja ter onemogoča izsuševanje. Poleg tega med kopanjem v morski vodi telo izloča toksine in vpija minerale iz vode, kar zmanjšuje kislost telesa ter pomaga pri ponovnem vzpostavljanju ravnotežja pH vrednosti kože.

Morska voda čisti avro

Med plavanjem v čistem morju se čisti tudi naša avra, kar pomeni, da se znebimo negativnosti. S tem izginejo temna področja, avra postane svetlejša, mi pa se počutimo bolje, bolj zdravi in srečnejši. Če nimamo morja pri roki, si lahko sami ustvarimo raztopino iz nerafinirane morske soli in posode čiste mlačne ali tople (ne prevroče) vode. Udobno sedemo ter se čim bolj raztegnemo. Potopimo noge v vodo, zamižimo ter začnemo globoko dihati. Ob tem si predstavljajmo, kako nas zapušča negativnost. Najpomembneje je, da to počnemo s pozitivno naravnanostjo in da želimo dobro tako sebi kot drugim. Na koncu (po desetih minutah) se zahvalimo vesolju ali bogu, ker so negativnosti odstranjene.

Svet 24/petisvet.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava