Začenja se festival Brežice, moje mesto

24.6.2018 | 10:30

Začenja se festival Brežice, moje mesto <strong><br /></strong>
Začenja se festival Brežice, moje mesto <strong><br /></strong>
Začenja se festival Brežice, moje mesto <strong><br /></strong>
Začenja se festival Brežice, moje mesto <strong><br /></strong>

Na predpraznični večer se danes ob 18. uri na dvorišču brežiškega gradu z Dnevom kruha, vina in salam pričel največji posavski festival, ki bo trajal vse do 1. julija. Tradicionalno bo otvoritev potekala v družbi lokalnih ponudnikov suhomesnatih izdelkov, najboljših sirov iz okoliša, vrhunskih posavskih vin ter narodnozabavnih zvokov, za melodije katerih bo v nedeljskem večeru poskrbel ansambel Slovenski zvoki.​ 

Brez Županovega vina in tekmovanja v peki kruha tudi letos ne gre

V sklopu otvoritvenega večera se bo tudi tokrat okušalo Županovo vino in zmagovalca letošnjega izbora bosta s strani župana občine Brežice na slavnostni otvoritvi, ki se bo pričela ob 20.30 uri, slovesno prejela prehodni pokal. Že znana prejemnika nagrade bosta postala Matjaž Črpič za cviček PTP in Boris Radanovič za najboljšo modro frankinjo. Tudi v letošnjem letu pa se bo v sklopu Dneva kruha, vina in salam odvijalo tekmovanje v peki kruha. Vsi, ki bi želeli svoj domači kruh postaviti na okušanje, ga lahko na dan dogodka med 12. in 13. uro oddate na Gradu Brežice.

Pestro dogajanje na stojnicah

Poleg odlične domače kulinarike bodo dogajanje ob stojnicah poleg Slovenskih zvokov popestrili tudi Učenci Glasbene šole Brežice, Folklorna skupina Pišece, Kapelski pubje in Folklorna skupina Društva upokojencev Komenda. Sicer pa boste ob vstopu na grajsko dvorišče lahko kupili degustacijski kozarec (cena 10€, prejmete 1 + 1 kozarec gratis), s katerim boste neomejeno degustirali vina, kruh, salame in ostale lokalne dobrote.

V nadaljevanju festivala …

Dogajanje se bo nadaljevalo že v torek, 26.6., z Dnevom muzeja in odprtjem kina na grajskem dvorišču, dan kasneje pa bo v jutranji urah iz Ljubljane štartal Marš v Bresce, 3-dnevni pohod iz prestolnice do Brežic, kateremu se najpogumnejši še vedno lahko pridružite. V nadaljevanju sredinega programa se bo ob 14. uri pred Mestno hišo Brežice pričela Kuhna na Ulci (Eat.The.Street), v večernem delu pa bo Nuša Derenda v sklopu svojega večera gostila Alenko Godec, Alfija Nipiča in raperja Zlatka. Glasbeno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v petek in soboto, ko bodo na velikem odru nastopili Crvena Jabuka, Tabu, S.A.R.S., Psihomodo Pop in Lea Sirk. Sicer pa bomo zopet tekli s Primožem Kozmusom, uživali v vikend okusih Kuhne na ulci, za najmlajše pa bodo tokrat v okviru Škratje čarovnije poskrbeli kar Čuki! Več o dogajanju na www.bmm.si.

S. A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava