MRD Dobova: Obstanek proslavili kot se spodobi

25.5.2018 | 08:30

MRD Dobova: Obstanek proslavili kot se spodobi
MRD Dobova: Obstanek proslavili kot se spodobi
MRD Dobova: Obstanek proslavili kot se spodobi

Zadnjo domačo tekmo pred domačim občinstvom so fantje dobili in potrdili zastavljen cilj - obstanek v ligi!

MRD Dobova : RD Slovan 31 (16): 28 (12)

Živahno je bilo že pred začetkom tekme, ko so se navijači White stars zbrali na novem nogometnem igrišču pred dvorana v Dobovi in se ob dobri hrani in pijači pripravljali na večerno rokometno poslastico. Zbralo se jih je okoli 70!

Čeprav tekma ni odločala o ničemer, je imela poseben naboj, saj so se naši fantje želeli pred svojim občinstvom od domačega parketa posloviti z zmago! Tekmo so začeli dobro in si že hitro priigrali prednost štirih zadetkov (v 6. minuti) pri rezultatu 5:1. Dve minuti kasneje je gostujoči trener Jovičič vzel minuto odmora, ki je njegove fant opogumila in jim očitno vlila novih moči, saj so se uspeli približati na zgolj zadetek zaostanka. Do zaključka prvega dela smo spremljali izenačen obračun, ki se je na našo stran prevesil šele pet minut pred koncem polčasa, ko smo zopet ušli na +4.

V drugem delu smo uspešno zadrževali razliko in po zadetku Hotka za najvišje vodstvo (+7) v 48. minuti že vedeli, da bo tekma dobljena. V zadnjih minutah tekme so se sicer rokometaši Slovana uspeli približati na 3 zadetke zaostanka ampak na koncu to ni igralo nobene vloge, saj so bili že pred začetkom tekme obsojeni na izpad iz prve lige. Edini, ki je imel vsaj malo razloga za veselje pri gostih je bil Tine Marušič, ki je s 14imi zadetki blestel in bil z naskokom najboljši strelec tekme. V naših vrstah je sedemkrat zadel Izidor Hotko.

Po zadnjem zvoku sirene so s tribun poleteli "konfeti" in navijači so se skupaj s celotno ekipo poveselili obstanka. Naši fantje so se želeli oddolžiti navijačem za njihovo zvesto podporo skozi celotno sezono zato so izdelali majice z napisom "HVALA White Stars", ki so jih nosili med ogrevanjem, po tekmi pa so jih z igrišča metali na najglasnejši del tribune. Rajanje se je preselilo pred dvorano kjer smo se zopet podružili ob dobri hrani in pijači ter si zaželeli dobre predstave še na zadnji tekmi proti Mariboru.

Ob koncu sezone bi se v klubu radi zahvalili vsem sodelavcem, ki omogočajo, da lahko fantje pokažejo največ kar zmorejo. Začne se pri trenerju, pomočniku, tehničenmu vodji moštva ter fizioterapevtu, vsem prostovoljnim varnostnikom, ki pomagajo pri obešanju reklamnih panojev, organizacijski ekipi, ki skrbi da tekma poteka nemotno, zapisnikarjem in časomerilcem, kamermanom ter statistikom. Vsi ste del kluba in brez vas ne bi bilo enako. Hvala za to, da se trudite za dobrobit rokometa v Dobovi in naj tako ostane tudi v prihodnje!

Hvala tudi vsem podpornikom kluba, ki s svojo prisotnostjo na tekmah vlivate dodante moči našim fantom. Prva liga ostaja v Dobovi in obljubljamo, da bomo v novi sezoni skušali narediti še korak naprej!

J. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava