V slavo in čast Francetu Prešernu

10.2.2018 | 08:10

V slavo in čast Francetu Prešernu
V slavo in čast Francetu Prešernu

V sredo, 7. 2. 2018 – ob slovenskem kulturnem prazniku, so se učenci OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki odlično izkazali na šolskem odru v predstavi Šmeksi ljubezen – in živeli so do konca svojih dni. V okvirni zgodbi sta Pepelka in Sneguljčica (Ajda - Lea Jakše, Klara Jarkovič) obujali in oživljali svojo neskončno ljubezen hkrati pa sta se spominjali prigod Prešernove prevzetne Urške (Evelin Luštek) in še bolj navihanega Povodnega moža (Urban Tomšič).

S plesnimi, dramskimi, pevskimi in instrumentalnimi vložki so gledalce navdušili tudi: Ana Pirnar, Nina Krajnc, Lana Miklavž, Pia Miklavž, Nejc Pucelj, Tiven Jerele, Damjan Hodnik, Žan Kegljevič, Martin Tršinar, Urban - Urh Jakše, Larisa Kuhar in Kaja Pavlovič, Iza Pucelj, Lara Merlin in Nika Klemenčič.

Učencem je bil ves trud, ki so ga vložili v svoje vloge, poplačan, ko jim je publika namenila bučen aplavz tako na šolski kot na občinski proslavi, na kateri je bila letos osrednja gostja pesnica in pisateljica STANKA HRASTELJ. V svojem govoru je navzoče opomnila na pomen kulture, ki človeka piše z velikim Č-jem in mu s tem nalaga pomembno družbeno vlogo.

Poleg nagrajene avtorice je na slavnostni proslavi spregovoril tudi župan kostanjeviške občine, Ladko Petretič, in ravnateljica osnovne šole, Melita Skušek. Proslava se je zaključila z nastopom trobilnega seksteta iz Glasbene šole Krško.

M. P.

Galerija

_zpre (1)
_zpre (2)
_zpre (3)
_zpre (4)
_zpre (5)
_zpre (6)
_zpre (7)
_zpre (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava