Poletne delavnice v Hiši sožitja Društva upokojencev Novo mesto

1.8.2017 | 10:50

Poletne delavnice v Hiši sožitja Društva upokojencev Novo mesto

V Društvu upokojencev Novo mesto v času poletnih počitnic organiziramo brezplačne delavnice za otroke od četrtega do dvanajstega leta starosti in njihove spremljevalce. Vsak teden imamo svojo temo delavnice. V tednu od 24.7. do 28.7. 2017 so imeli na temo »JAZ REŠEVALEC«.

24. 7 2017 smo se odpravili v Gasilsko-reševalni center Ločna v Novem mestu, kjer so nam gasilci poklicne enote predstavili svoje delo in sredstva, s katerimi rešujejo življenja ljudi ter njihovo imetje. Obiskovalcem so predstavili reševalna vozila za različne naloge reševanja, otroci pa so si nadeli opravo poklicnega gasilca ter se preizkusili v gašenju namišljenega požara.

V sredo, 26.7.2017 nam je na Loki v Novem mestu prostovoljka, športna voditeljica in oskrbovanka psov Teja Martinović predstavila delo s psi reševalci. Prisotnim so psi različnih pasem pokazali znanja in sposobnosti tako pri reševanju pogrešanih oseb v elementarnih nesrečah kakor tudi pri primerih, ko nam je pes lahko v pomoč pri zdravstvenih terapijah. Otroci in njihovi spremljevalci so v tem času spoznali, da je pes resnično človeku najbolj zvesta žival.

Teden JAZ REŠEVALEC, se je zaključil v petek 28.7.2017, ko nas je obiskal policist Aleš Piberčnik s svojo sodelavko Mojco Ljubec Policijske uprave Novo mesto. Seznanila sta nas s pravili v prometu, opremo policista in njegovim poslanstvom. Kako dobro smo si zapomnili njuno predavanje, smo tudi praktično preizkusili. Ogledali smo si notranjost in opremo intervencijskega vozila, doživeli glasnost sirene ter se z vozilom zapeljali po parkirišču Društva upokojencev Novo mesto.

Vse slišano na predavanju o varnosti v prometu, nam je policist predstavil na terenu s kratkim pohodom skozi staro jedro mesta.

Teden z naslovom »JAZ REŠEVALEC« nam je ponudil poleg bogatega znanja, pravo pustolovščino, kjer smo preko poklicev spoznali, kako pomembna je skrb zase in ostale. Od sedaj naprej se bomo zagotovo lažje znašli v izzivih, ki nam jih ponuja življenje. Vas zanima, kaj zanimivega imajo še pripravljeno za vas na Društvu upokojencev Novo mesto? Pridružite se nam prva dva tedna v mesecu avgustu ob ponedeljkih, sredah in petkih. Zagotovo vam ne bo žal, kjer vas poleg izvirnih delavnic, izkušenih izvajalcev in novih prijateljev, ob zaključku poletnih aktivnosti čaka nepozabno presenečenje. Pridite na Društvo upokojencev, kjer vas pričakujemo.

Biserka Komes

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_v
_v1
_zzzt (1)
_zzzt (2)
_zzzt (3)
_zzzz (1)
_zzzz (2)
_zzzz (3)
_zzzz (4)
_zzzz (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava