Čistilna akcija; kako vplivamo na naravo

24.4.2017 | 10:45

Simbolna slika (foto: arhiv lokalno.si)

Simbolna slika (foto: arhiv lokalno.si)

V petek, 7. 4. 2017, smo učenci in učiteljice POŠ Loka imeli čistilno akcijo. Namen je bil sprehod ob Savi ob dnevu zdravja, obenem pa pobrati čim več smeti in očistiti okolje.

Po malici smo se razdelili v skupine, si nadeli rokavice in odšli. Učenci in učiteljica 4. in 5. razreda smo obhodili krog: do železniške postaje, čez železniško progo, do sadovnjaka in nazaj do železniške postaje. Medtem so učenci 1., 2. in 3. razreda obhodili krog: skozi naselje do in čez železniško progo, po potki ob reki Savi do železniške postaje. Pobrali smo zelo veliko smeti. Obe skupini sta se srečali na železniški postaji, kjer smo se fotografirali, odložili vreče in odšli nazaj do šole. Veliko smeti smo našli ob Savi na ribiškem oddelku, zato smo vsi učenci napisali ribičem sporočilo o onesnaženosti s sporočilom, da se to izboljša.

Vsi si želimo čisto Zemljo, da bomo mi in narava srečni.

Emanuela Kleindienst, 5. razred
POŠ Loka pri Zidanem Mostu

Vpliv na naravo

Narava je ena izmed stvari, za katero moramo skrbeti. Če zanjo ne bomo skrbeli, nam bo vse vrnila. Nikoli nihče ne pomisli, kako bi lahko nekaj smeti povzročilo poplave in potrese. Če bi samo en človek pustil kakšno smet, ne bi bilo nič narobe, a nas je v Sloveniji dva milijona, s tem pa zelo onesnažujemo okolje. Veliko stvari in smeti ribiči pustijo za Savo. T predmeti ob močnem vetru padejo v reko in jo s tem še bolj onesnažijo. Tudi veliko ljudi , ki hodi mimo, pusti ali vrže smeti na travo, nedaleč stran pa so koši za smeti. Z onesnaževanjem povzročamo tudi smrt nekaterih ptic in živali. Odpadke bi lahko odnesli domov, ali pa bi sami naredili koš za smeti. Čeprav ni to delo sprehajalcev ali ribičev, pa bi s tem pripomogli k ureditvi narave. Tisti, ki peljejo svoje pse na sprehod, ne pozabite, da ni najbolj prijetno, če stopiš na kakšen iztrebek. Zato jih poberite in nesite v smeti. Če bomo vsaj malo pripomogli k ureditvi okolice, verjemite, da nam bo narava vse dobro odvrnila.

Manca Kosem, 5. razred
POŠ Loka pri Zidanem Mostu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava