Finale talentov: Niso zmagali, a Belokranjci navdušili

19.12.2016 | 14:50

Z denarno nagrado bosta kupila violončelo, dvojec WildArt je prepričal Slovenijo.                                                     Foto: Mare Vavpotič/M24

Z denarno nagrado bosta kupila violončelo, dvojec WildArt je prepričal Slovenijo. Foto: Mare Vavpotič/M24

Finalni večer je odprla Aleksandra Vovk. Foto: Mare Vavpotič/M24

Finalni večer je odprla Aleksandra Vovk. Foto: Mare Vavpotič/M24

Batista Cadillac sta zagotovo najbolj navdušila ženski del občinstva. Foto: Mare Vavpotič/M24

Batista Cadillac sta zagotovo najbolj navdušila ženski del občinstva. Foto: Mare Vavpotič/M24

Eva Gorenc se je tokrat predstavila z zgolj eno pesmijo, a je tudi tokrat navdušila. Foto: Mare Vavpotič/M24

Eva Gorenc se je tokrat predstavila z zgolj eno pesmijo, a je tudi tokrat navdušila. Foto: Mare Vavpotič/M24

Plesni, glasbeni in vizualni šov so pripravili LED motion. Foto: Mare Vavpotič/M24

Plesni, glasbeni in vizualni šov so pripravili LED motion. Foto: Mare Vavpotič/M24

Luka Sešek je poskrbel za prve solze v finalni oddaji. Foto: Mare Vavpotič/M24

Luka Sešek je poskrbel za prve solze v finalni oddaji. Foto: Mare Vavpotič/M24

V čisto drugačni luči je navdušil David Matići. Foto: Mare Vavpotič/M24

V čisto drugačni luči je navdušil David Matići. Foto: Mare Vavpotič/M24

Anja Šivic je s svojim drznim nastopom jemala dih. Foto: Mare Vavpotič/M24

Anja Šivic je s svojim drznim nastopom jemala dih. Foto: Mare Vavpotič/M24

The Plut Family so gledalce spravili na noge. Foto: Mare Vavpotič/M24

The Plut Family so gledalce spravili na noge. Foto: Mare Vavpotič/M24

Isaac Palma je raznežil tudi največje skeptike. Foto: Mare Vavpotič/M24

Isaac Palma je raznežil tudi največje skeptike. Foto: Mare Vavpotič/M24

Letošnji superfinalisti: Isaac in WildArt. Foto: Mare Vavpotič/M24

Letošnji superfinalisti: Isaac in WildArt. Foto: Mare Vavpotič/M24

Zaključila se je šesta sezona priljubljene oddaje Slovenija ima talent, ki je zopet postregla s številnimi talenti, zmagovalca pa sta postala mlada Timotej in Lenart, ki sta s svojim zadnjim nastopom v sklopu priljubljene oddaje pokazala, da se lahko kljub mladosti kosata z mnogo izkušenejšimi konkurenti. Dvojec WildArt je s svojimi nastopi na violončelu in violini navduševal celotno sezono, fanta pa sta klasični glasbili z neverjetnimi nastopi zagotovo približala širši javnosti. S tem sta postala tudi bogatejša za 50. 000 evrov, za začetek pa bosta nekaj denarja namenila za nakup novega violončela. 

Talenti postregli z vrhunskimi nastopi

Letošnja sezona je bila zagotovo ena izmed najbolj konkurenčnih, kar so dokazali tudi današnji finalni nastopi. Prav vsi so si s svojimi nastopi zaslužili glasen aplavz in tudi stoječe ovacije. Videli smo vse. Od vrhunskih vokalnih in glasbenih nastopov do plesnih presežkov, ki se lahko kosajo tudi z največjimi svetovnimi talenti.

Kot prva je na oder stopila 16-letna pevka, športnica in obenem svakinja žirantke Marjetke Vovk, Aleksandra Vovk, ki poleg petja obožuje tudi namizni tenis. V svojem finalnem nastopu je navdušila z eksplozivnim nastopom in evrovizijsko pesmijo Euphoria ter si že kot prva finalistka zaslužila stoječe ovacije. Po nastopu je izdala, da se v energičnih pesmih resnično najde in jo je zato tudi izbrala za nocojšnji finale. ''Tamala razturala si,'' pa so bile besede s katerimi je svakinjin nastop pokomentirala Marjetka.

Dva fanta, dva glasova in ena kitara. S tem bi lahko opisali Urbana in Matijo, najboljša prijatelja in člana dvojca Batista Cadillac, ki sta si s svojo interpretacijo pesmi na avdiciji prislužila Marjetkin zlati gumb, upravičila pa sta ga tudi danes. Tokrat sta se odločila za slovensko pesem Črta, ki jo v originalu izvaja Slavko Ivančić in studio napolnila s pozitivno energijo. Fantoma je glasba na prvem mestu in pravita, da je zaenkrat tudi njuna edina ljubica, kar je bilo dobro vidno tudi na finalnem odru. Pozitivne komentarje žirije je odlično zaključil Branko Čakarmiš, ki je njun nastop opisal z besedo fenomenalno.

Eva Gorenc je tista pevka, ki je v oddaji Slovenija ima talent dokončno stopila iz lupine, s svojim finalnim nastopom pa je naredila še korak naprej. V svojih prejšnjih nastopih je premeteno združila dva popolnoma različna glasbena sloga, tokrat pa je upoštevala Ladov nasvet in se predstavila le z izjemno interpretacijo pesmi Unchained Melody ter končno pokazala tisto pravo sebe. ''To je bil krasen in nepričakovan nastop. Bil je čisti užitek,'' je nastop pokomentiral Lado, ki je bil v polfinalu do Eve najbolj kritičen.

Pevske točke so s svojim svetlobno-plesnim-akrobatskim šovom prekinili člani skupine LED motion. Kombinacija luči, akrobacij in plesnih korakov je zopet navdušila celoten studio. Fantje in dekle so bili med pripravami na finalni nastop postavljeni v ekstremne razmere, saj se takšna točka ponavadi trenira več mesecev, finalno pa so pripravili v zgolj dveh tednih. Kot pa so obljubili, so danes nasprotovali gravitaciji in pripravili šov, kot ga Slovenija še ni videla.

Prvo polovico nastopov je zaključil mlad, a karizmatični pevec Luka Sešek, ki je bil nad odzivom na njegova prva nastopa v letošnji sezoni zelo presenečen. Luka pravi, da obožuje petje in igro, njegova velika strast pa so tudi glasbila, sama glasba pa je že od nekdaj del njegovega življenja. V finalnem nastopu je ponovno navdušil z lastno interpretacijo pesmi Moja slovenskega ansambla Modrijani. Moč njegovega nastopa pa zagotovo kaže dejstvo, da je v jok spravil žirantko Ano, ki je po nastopu povedala, da je od vseh pevskih nastopov najbolj pričakovala ravno njegovega in dodala, da misli, da je briljanten. ''Slovenci smo majhen narod in moremo biti ponosni nase in na svojo besedo,'' pa so besede, s katerimi je Luka razložil izbirno slovenske pesmi.

David Matići se je pri šestnajstih letih v težki situaciji zatekel v glasbo in je takrat v tem svetu našel tudi svojo pot. V svoj nastop je po lastnih besedah zopet vnesel energijo, ki jo je pokazal že na avdiciji in s svetovno uspešnico Can't Feel My Face (The Weeknd) dokazal, da je resnično vsestranski glasbeni izvajalec. Marjetka je bila nad nastopom navdušena in mu po nastopu namenila same lepe besede: ''Z divjo podobo Davida si nas popolnoma presenetil. Imaš veliko več, kot na prvi pogled pokažeš. Ti si genialni pevec, imaš genialni glas in sigurno te čaka lepa prihodnost.''

Z akrobatskimi in plesnimi gibi na drogu je resnično neverjeten in hvale vreden nastop pripravila tudi mlada plesalka Anja Šivic. Svoje življenje je posvetila plesu in športu, življenja brez plesa na drogu pa si več ne predstavlja. Svoj nastop je tokrat nadgradila z dramaturško igro in prvinami, ki ji do zdaj še ni pokazala. Zaradi njenih akrobacij, zaradi dveh novih elementov (vrvi in kroga) pa je vzela dih tako žiriji kot vsem gledalcem, kar se je dobro videlo tudi na Aninem obrazu, ki je takoj po nastopu povedala, da ima Anja nekaj, kar nihče ne bo nikoli pozabil. Zagotovo je zopet dokazala, da je ples ob drogu prava in posebna umetnost.

Neverjetno energijo je tudi tokrat na oder prinesel štiričlanski družinski ansambel The Plut Family. Dekleti in fanta so s svojo različico kultne pesmi Donne Summer, Bad Girls, občinstvo spravili na noge in v dobro voljo spravili tudi strokovno žirijo. Finalni nastop pa je bil glasbeno, stilsko in odrsko dodelan do potankosti.

Kot predzadnji je na veliki finalni oder stopil ''argentinski Slovenec'' Isaac Palma, ki je slovenska srca že osvojil s prvima nastopoma, s finalnim pa je prepričal še tiste največje skeptike. Slovensko-španska različica pesmi Hallelujah legendarnega Leonarda Cohena je le redke pustila ravnodušne, brez besed pa so ostali tudi nekateri člani žirije. ''To je bila glasba ljubezni in to se čuti v vsakem tvojem vokalu'' je po nastopu povedal Branko. Za Isaaca pa je bil finalni večer še bolj poseben zato, ker je ravno danes praznoval prvo obletnico bivanja v Sloveniji.

Šesto sezono oddaje sta s svojim nastopom zaključila živahna in pozitivna Timotej in Lenart, oziroma dvojec WildArt. Sama pravita, da jima je klasična glasba zelo všeč, a pri njej ne moreš stopiti iz okvirjev, zato se odločata za interpretacijo rock in pop glasbe. To sta s svojima glasbiloma, violončelom in violino, dokazala tudi na finalnem odru, saj sta navdušila tako s svojim nastopom kot tudi z vso vloženo energijo. Pesmi The Show Must Go On skupine Queen in Smooth Criminal Michaela Jacksona sta bili zagotovo veličasten zaključek letošnje sezone. ''Prinesla sta samozavest, igrivost, inspiracijo vsem mladim. Priznam, da je bil Ladov zlati gumb najboljši gumb v tej sezoni,'' je o njunem nastopu povedala Marjetka.

Največ glasov za WildArt in Isaaca Palmo

Veliki superfinalisti šeste sezone oddaje Slovenija ima talent so postali Isaac Palma in seveda končna zmagovalca Timotej in Lenart, ki se skrivata pod imenom WildArt. A očitno sta simpatična in energična fanta s svojim talentom resnično prepričala Slovenijo, saj sta na koncu postala velika zmagovalca letošnje sezone. ''Hvala še enkrat vsem, ki ste pomagali dokazati to, da klasični inštrumenti niso bedni,'' sta tik po razglasitvi povedala zmagovalca. 

Nagrajeni tudi posebni talenti

Letos so prvič podarili še nagrade v posebnih kategorijah. Zmagovalci pa so domov odnesli po 3 tisoč evrov denarne nagrade. V kategoriji ''talenti, ki so presenetili'' je slavil Đorđe Jovanović, v kategoriji ''mladi vzorniki'' je slavila Alina Biyanova, v kategoriji ''talenti s poslanstvom'' pa sta slavila Viktorija in njen prašiček Artur.

Svet 24

Galerija

0001f1a2409d6f6eed370efbdfab7597
03d2670a9c78bab6edce27e4defe06bc
04171e2d8d540f37234f090293e4196d
06590ea964b1c278bdeb41597392a80e
0dc4680601cc7335e55e0012728456fe
128cb77d705ecdaecc439f8dc5776bc1
220495920518e79c12d6672e8ea01e55
2656c4e73b723d2db0b22e4af05b9173
269c1a99352f0b7efa6976a07b1693f4
2d1b977e400908d71ef7a9561469b849
2f76d741e6e9d5429ff9d2f95671ae87
36dfeee9eb6ced533c49ee886471f920
412c8fa0ae7b13301455d5e994d6e306
5b5399d5fa136abf1399e9c5ee73ce17
5b81d64f54c446c87614c0f6e78c13da
666cc59f064ae6aa593722a7ec1771e5
6878f0071f633f24736de8e60d975a85
6ae44c8798fa6c6774abd14dae3bfe39
6bb2646b0e42ba53e110603542fdacd0
790d43435aa9a871f84a5cc0d863da69
81b3fcc24d715e198ed235b8f4185e6d
885eadccc6f6b416b7bbf08127161a33
8a46ea0385f6df6fa496daca595998d0
947b086cee86063e8caabb67df5ea507
9bdc55ddabcc72b63f8b83d0f36a995d
ae2833c0c48f32a249e8260d4a286c1e
afc5842f7f5defbe0ab9bff149c0c436
b40881c251cee273579138d28405291a
bbc4c6255acc8d78e5044acec1021f4c
c049959835b2dfa75a6649df25910ad8
c239093cab3a1befae2a2173ad3da6cf
c383fb181244f700fb9ae293218ec889
d18caab3fff3b5fabf06f95b9cd3871f
d2cb3b6e4e9d8219cbe8ffa657671899
d707fc04260cf427ec6f49a052118dc7
d7919f43ad5eb6f978cfabc147af6ff1
dba89e3c9f212b8f84a1757be69e67a0
df61ea873cc205cee8185d72620c92b4
f175e1f4289b89a7fd4cfc89d220f418
f5410766ef7cb95e0a524e99ff0d969f
fa380ede00357ecbd2a1cd6714e09ca5
fb100ac69ca4fd1f06536a7346b2f910

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava