Novo slovensko glasbeno odkritje: Sandra Erpe in 'Tropski dež'

9.11.2016 | 13:20

Foto: Jordi Rosales

Foto: Jordi Rosales

Kantavtorica, ki se ob spremljavi kitare in klavirja v poetičnem popu spogleduje z jazzom, bluesom, r'n'b-jem, soulom in rockom, je nedvomno novo slovensko glasbeno odkritje, ki veliko obeta. Predstavljamo vam njen prvi subtilen single, v začetku leta 2017 pa je na vidiku njen prvi album!

Besedilo in glasbo za skladbo je napisala Sandra Erpe, za aranžma in mix je poskrbel znani slovenski glasbenik Peter Dekleva, mastering pa je bil prepuščen odličnemu producentu Zmagu Šmonu.

Nežna meglica dežnih kapljic,bi, glede na igrivo, sodobno, a jazzovsko obarvano melodiko in ritem skladbe, lahko ponazarjala romantično serenado, vendar gre pravzaprav za nekoliko drugačno tekmatiko.

»Skladba govori o bežni simpatiji, o »usodnemu« človeku, ki ga srečaš ob »nepravem času«, a te kljub vsemu popolnoma prevzame, sezuje in vrže iz ravnovesja – o tem, kako bi bilo, če bi bilo... O tragičnem naključju«, pravi Sandra, ki je sicer študentka Filozofske fakultete v Ljubljani –  obiskuje 2. letnik magistrskega študija primerjalne književnosti in literatrne teorije.

Nekaj več o Sandri:

Sandra Erpe je 23-letna kantavtorica, ki živi v Ljubljani in prihaja iz Novega mesta, čeprav nova v prostoru slovenske popularne glasbe, ima za sabo mnogo izkušenj in priznanj (prejemnica Rock vizionarja za celostni avtorski izraz na festivalu mladinske kulture Vizije 2016, drugo mesto na tekmovanju Glas mladih, tretje mesto na Kantfest 2015 v Rušah ...).

Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir, kasneje pa je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega je že v najstniških letih planila po poeziji in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je avtorica predstavila na številnih festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah.

Dallas PR

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

9.11.2016Oceni Muratis 

Jezus marija. Moram priznati, da me je premagala radovednost in sem si zadevo ogledal na youtubi. Gospični bi predlagal, da bi se morda udejstvovala na kakšnem drugem področju. Za konec pa bi rad še podal en predlog, kaj je dobra muska: https://www.youtube.com/watch?v=CjJaIFZhic4

9.11.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni predlog 

murči, tudi tebi ne bi škodilo, da se lotiš kakega drugega opravila, punci, ki se trudi, pustiš veselje, kot da drugim predlagaš kaj je "dobra muska", ker ti še dobre muzke, po butastemu predlogu sodeč, nikol poslušal nisi. Imejmo razumevanje in razumimo že enkrat, da so okusi različni.

10.11.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni beno91 

Tale pesem me je prevzela popolnoma, naravnost čudovito. Muratisu pa: nisem vedel da smo dobili po novem internetne trole tudi na lokalno.si :) hahaha

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava