Na Višji strokovni šoli Brežice že deseta svečana podelitev diplom

19.12.2015 | 13:00

Diplomantke s svojim naraščajem

Diplomantke s svojim naraščajem

Vsi prisotni diplomanti z mentorji

Vsi prisotni diplomanti z mentorji

Direktor Martin Šoško in ravnatelj mag. Jože Kranjc z obema najbolj uspešnima diplomantkama Jasno Bezjak in Natašo Pavlič

Direktor Martin Šoško in ravnatelj mag. Jože Kranjc z obema najbolj uspešnima diplomantkama Jasno Bezjak in Natašo Pavlič

V četrtek, 17. decembra 2015, smo v prazničnem vzdušju avle Ekonomske in trgovske šole Brežice že desetič zapored svečano podelili diplome 36-tim novim diplomantkam in diplomantom v programih ekonomist in komercialist. Kot je v uvodnem nagovoru poudaril ravnatelj VSŠ mag. Jože Kranjc, je od ustanovitve in prvih vpisov na Višjo strokovno šolo Brežice, pod okriljem več kot 50 habilitiranih predavateljev in drugih delavcev šole uspelo diplomirati kar 608 komercialistom in 98 ekonomistom.

Tokrat so diplomske listine obogatene s popisom vseh novih pridobljenih kompetenc prejeli Darja Ivanšek, Vanja Sekulić, Viktorija Mošet, Milena Sintič, Luka Zorc, Laura Molnar, Anto Tokalić, Marjan Novoselič, Srečko Klakočer, Marjeta Sodec, Zlatko Jelančič, Polonca Kuhar, Kristina Podlesnik, Tea Hotko, Andreja Trupi, David Rau, Nataša Pavlič, Margarita Thači, Mateja Bučar, Amra Buljugić, Filip Bohak, Blaženka Zakšek, Mojca Slak, Lovrenc Pegam, Sebina Hodžić, Jasmina Bohorč, Tanja Černe, Filip Štirn, Ines Jordanov, Nataša Planinc, Mateja Henigman, Maja Zakovšek, Sabina Štefanič, Grega Babnik, Jasna Bezjak in Suzana Gerjevič.

Direktor zavoda Martin Šoško je vsem novim diplomantom čestital in poudaril pomen novega pridobljenega znanja, ki se vidi tudi iz naslovov in vsebin praktično usmerjenih diplomskih nalog, saj vsaka zase rešuje problem iz  gospodarstva in  posavskega podjetništva. Večina študentov diplomira v roku dveh let, kar jim tudi na osnovi praktičnega izobraževanja med študijem omogoča hitrejšo zaposlitev in ekonomsko osamosvojitev. Tako so nas marsikatere diplomantke na podelitvi  presenetile in s seboj pripeljale tudi svoj naraščaj, kar pa je za razvoj občine še najbolj razveseljivo.

Posebno pohvalo in knjižno nagrado za najboljši uspeh med redni študenti, diplomanti v študijskem letu 2014/2015, je prejela Nataša Pavlič, med izrednimi študenti pa Jasna Bezjak.

Prireditev sta z glasbenimi vložki popestrili dijakinji Tjaša Vugrek in Sara Ban, prireditev pa je izvrstno povezovala vsestranska Nataša Pavlič.

Mag. Metka Galič
foto: Danica Rožman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava