DL: Kradli v Straži, a so jih dobili

24.10.2015 | 12:00

Milenko Hudorovac (Foto: M. Ž.)

Milenko Hudorovac (Foto: M. Ž.)

Albin Veselič (Foto: J. A.)

Albin Veselič (Foto: J. A.)

Konec maja so Milenko Hudorovac, Zoran Jotić in Albin Veselič, vsi trije so se izrekli za Rome, pred stanovanjskim blokom v Straži vlomili v renault clio, v dve PVC posodi iztočili okoli 20 litrov bencina, iz avta pa odnesli avtoradio in dva noža. Glavni je bil Hudorovac, ostala dva pa sta stražila. Prejšnji teden jih je našla roka pravice.

Prav lahko bi njihova tatvina, ki se je zgodila 27. maja letos okoli tretje ure zjutraj, postala ena tistih, ki nikoli ne bi dobila epiloga, če jih pri njihovem nečednem početju ne bi opazil eden od Stražanov, ki je poklical policijo. Tako je 35-letni Hudorovac, oče šestih otrok, ki je bil v zadnjih 14 letih kar 26-krat obsojen zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in so ga februarja letos predčasno izpustili iz zapora, še isti dan pristal v priporu, medtem ko sta druga dva ostala na prostosti.

Prejšnji teden so na novomeškem okrožnem sodišču vsi trije priznali krivdo. Hudorovac, ki živi v novomeškem romskem naselju Brezje, si je s to tatvino prislužil osem mesecev zapora (do prestajanja kazni so mu podaljšali pripor), njegov polbrat Jotić, ki s partnerko in tremi otroki živi v Kočevju ter je tudi stari znanec sodišč, je dobil pol leta zapora, Veselič, najmlajši od trojice, ki je letos dopolnil 20 let, pa je na račun svoje relativno čiste preteklosti (doslej je bil samo enkrat obsojen, in to pred dvema letoma zaradi male tatvine na pogojno kazen) in mladosti dobil zgolj pogojno kazen pet mesecev zapora v preizkusni dobi treh let; sicer je tudi on že oče, ima leto in štiri mesece starega otroka.

Obsojenci morajo oškodovancu povrniti tudi dobrih 160 evrov škode, ki so jo naredili s tem, ko so z izvijačem uničili ključavnico na rezervoarju za gorivo in voznikovih vratih ter za 20 litrov bencina. Ker je policija lastniku vrnila ukradene predmete (avtoradio in noža), jim tega ni treba plačati. Prav tako jim zaradi njihovega socialnega položaja (nobeden od njih nima zaposlitve in imetja) ni treba plačati stroškov postopka in nagrade zagovornice.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista, 23. julija 2015

M. Ž., J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava