Pogovor z Vesno V. Godina in Nino Orel, skedenju Škrabčeve domačije Hrovača

9.4.2015 | 19:00

Gostja aprilskega večera na Škrabčevi domačiji bo kontroverzna antropologinja dr. Vesna Vuk Godina.

Svoje strokovno mnenje v javnosti podaja neprizanesljivo, odkrito pa deli z njo tudi težke osebne preizkušnje. Čeprav s svojo neposrednostjo v ljudeh sproža burne odzive, ostaja neomajno zvesta sebi ter pogumno ohranja svojo znanstveno integriteto in pokončno življenjsko držo.

Po razburkanem morju njenega življenja in dela bo z vprašanji jadrala strokovnjakinja za odnose z javnostmi in novinarka Nina Orel. Pridružite se ji na tej razburljivi plovbi tudi vi.

Pričakujemo vas v četrtek, 9. aprila 2015, ob 19. uri v skednju Škrabčeve domačije.

Dr. Vesna Vuk Godina (1957, Maribor): doktorica socioloških znanosti, predavateljica socialne in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Mariboru in na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Avtorica več kot 550 objav v domačih in tujih znanstvenih publikacijah ter mednarodno priznana predavateljica in raziskovalka. Leta 2003 je kot Fulbrightova štipendistka raziskovala in poučevala na Havajski pacifiški univerzi v Združenih državah Amerike. Področja njenega zanimanja so med drugim: antropologija postsocialističnih družb, zgo¬dovina antropologije in odnos posameznik-kultura. Je tudi članica Mednarodne zveze za antro¬pološko in etnološko znanost (IUAES), v okviru katere je leta 1995 ustanovila komisijo za teoretsko antropologijo (COTA), ki ji je veliko let tudi predsedova¬la, in soustanoviteljica komisije za etične odnose (COER).

Zaradi svoje strokovnosti in pronicljivosti velja v Sloveniji za eno najbolj branih kolumnistk Delove priloge Ona, sobotne priloge Večera, revije Viva in drugih medijev. Napisala je tudi knjige: Socializacijska teorija Talcotta Parsonsa (1991), Antropološke teorije. Izbrana poglavja iz zgodovine antropoloških teorij (1998), Havaji na papirju (2005) in Zablode postsocializma (2015). Ima 28-letno hči Mašo.