Talenti nekoč in danes

8.2.2014 | 10:30

Talenti nekoč in danes

Na OŠ Dragotina Ketteja smo ob počastitvi kulturnega dne pripravili v petek, 7. 2., zanimivo prireditev. Najprej smo se spomnili našega velikega talenta Franceta Prešerna, letos nas je celo obiskal in nam predstavil svoje pestro življenje. Učiteljica Darinka Pirc je uglasbila nekaj njegovih pesmi, ki sta jih odpela šolski in učiteljski pevski zbor ob instrumentalni spremljavi. Še posebej pa so Franceta Prešerna navdušili učenci, ki so njegove pesmi recitirali. Sledila je podelitev Kettejevih nagrad za aktivno sodelovanje pri različnih projektih in dolgoletno delo na področju kulture. Prejeli so jih učiteljici Marjeta Rožič in Nuša Korče ter učenca Nejc Goršin Fabjan in Kristjan Može. Kettejeve nagrade je podelila gospa ravnateljica Vida Marolt in v nagovoru poudarila pomen kulture in kulturnega udejstvovanja na šoli in zunaj šolskih zidov.

V letošnjem šolskem letu pa izvajamo tudi projekt »Iščemo talent«. Tako so se nam v drugem delu prireditve predstavili učenci z različnimi pevskimi in plesnimi točkami, skeči, recitacijami. Strokovna komisija je imela zahtevno delo in je težko izbrala najboljše med tako pestrim programom. Tudi publika – sošolci, učitelji in starši - je bila navdušena in je vse nastopajoče nagradila z bučnim aplavzom.

Talenti nekoč in danes – lahko so takšni in drugačni, vsaka generacija ima svoje junake in umetnike, v vsakem okolju jih najdemo in prav je, da jih odkrivamo in jim damo pravo veljavo.

Želimo vam lepo praznovanje slovenskega kulturnega praznika in obilo kulturnih užitkov.

Damijana Karlič

Galerija

talenti-001
talenti-002
talenti-003
talenti-004
talenti-005
talenti-006
talenti-007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava