Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: nedelja, 29.3.2020

Napovedi o poteku epidemije koronavirusa; vrha se ne da napovedati; ''Pustite 'šloganje', posvetite se ukrepom''
ned, 29.3.2020 (18:45) — Lokalno aktualno
Bo slovenski zdravstveni sistem res počepnil pod težo števila novih okužb ali nam je z ukrepi uspelo zajeziti širjenje ter preprečiti najhujše?... Pred dnevi je Slovenijo pretresla napoved infektologa Andreja Trampuža, ki dela na kliniki v Berlinu, ko je za eno od komercialnih televizij dejal, da bo vrh epidemije pri nas šele čez osem tednov. Ob tem je napovedal, da bo v Sloveniji dober teden pozneje okuženih 5000, deset dni pozneje pa več kot 14.500 ljudi. Od tega bo, tako je dejal, deset odstotkov okuženih na intenzivni negi, kar bi pomenilo, da bi imeli čez deset dni 1400 hudo bolnih. Take številke bi slovensko zdravstvo seveda spravile na kolena, saj nimamo ne opreme ne ljudi, ki bi se s tem lahko spopadli. Trampuž je ob tem pojasnil, da je ob izračunu rasti števila okuženih upošteval tudi tiste, ki jih uradna statistika ne zajame, torej tiste okužene, ki ne prepoznajo ali ne kažejo simptomov in niso bili testirani.

Jasna Kuljaj spakirala kovčke in odšla k staršem na Dolenjsko
ned, 29.3.2020 (17:00) — Lokalno aktualno
Ko je postalo jasno, da bomo morali ostati v samoizolaciji, je Jasna Kuljaj spakirala kovčke in odšla k staršem na Dolenjsko ...

DL: Cviček PTP - Približati ga želijo sodobnemu okusu
ned, 29.3.2020 (15:50) — Lokalno aktualno
Zadnji rezultati raziskav, ki bi povečevali kakovost cvička PTP, so starejši od 10 let, čeprav ostajata povpraševanje in prodaja že nekaj let na enaki ravni – To pa je bil tudi glavni vzrok triletnega projekta tehnološke posodobitve vinske pridelave za cviček

Junaki iz ozadja: nov teden, nove čustvene zgodbe
ned, 29.3.2020 (14:30) — Lokalno aktualno
Epidemija je povsem spremenila naša življenja. Grobo je posegla v vsakdan slehernika in njene posledice bomo čutili še dolgo zatem, ko bo minila. Kolikor so razmere res izzivajoče in od vsakega posameznika terjajo obilo napora, da jih prestane, pa so na drugi strani naši dnevi prepredeni tudi s pozitivnimi zgodbami, ki dokazujejo, kaj vse smo in zmoremo Slovenci.

Krkaši lahko premagajo čisto vse
ned, 29.3.2020 (13:30) — Lokalno aktualno
Tudi na Radiu Krka smo se zelo hitro prilagodili spremembam, ki jih je povzročil koronavirus. Z iznajdljivostjo in dobro voljo se da postoriti marsikaj. Novinarsko in produkcijsko delo sodelavci opravljajo od doma, naši zabavni voditelji pa iz studia vsak dan, eden po eden, bodrijo naše najboljše poslušalce.