Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: sobota, 25.5.2019

DL: Grad Mirna - Speča lepotica še zelo trdno spi; naprodaj za 800.000 evrov
sob, 25.5.2019 (18:00) — Lokalno aktualno
Mirnski grad, ki se bohoti na vzpetini nad ribnikom na Mirni, velja za enega lepših in redkih obnovljenih kulturnih spomenikov srednjeveške arhitekture na Slovenskem. Razvil se je na osnovah nekdanjega halštatskega gradišča, najverjetneje je nastal proti koncu 11. stoletja, v pisnih virih je prvič omenjen leta 1165.

DL: Pohvala črnomaljskemu župniku
sob, 25.5.2019 (15:00) — Lokalno aktualno
Novomeščanka se je z družino med počitnicami odpravila na krajši izlet z vlakom v Črnomelj. Med drugim so si ogledali lepo obnovljeno farno cerkev sv. Petra, ki jo od lani krasi čudovit mozaik p. Marka Rupnika. »Ker so cerkve danes v glavnem zaprte zaradi pogostih kraj, sem se prej na župniji pozanimala, kako je s tem. Župnik, g. Gregor Kunej, mi je po mobilniku prijazno sporočil, da je odklenjeno in da če bo mogoče, celo kdo pride in kaj pove o cerkvi. In res – ob obisku se je tam oglasil župnik in nam lepo predstavil cerkev in nov mozaik, ki si ga je vredno ogledati. Za prijazno gesto se mu lepo zahvaljujemo,« je dejala.

DL: Naša kulturna dediščina - Kovček in copati
sob, 25.5.2019 (13:00) — Lokalno aktualno
Leon Štukelj je odšel na svoje zadnje veliko tekmovanje leta 1936 na olimpijske igre v Berlin, kjer je na krogih osvojil srebrno medaljo. Iz tega časa sta se ohranila dva njegova predmeta – kovček in telovadni copati.

DL: Bolečin v prsnem košu ne bi smeli ignorirati!
sob, 25.5.2019 (11:15) — Lokalno aktualno
Bolečina v prsih ali angina pektoris nastopi, če srčna mišica ne dobi dovolj s kisikom obogatene krvi. Hudo stiskanje lahko izžareva v hrbet, čeljust, ramena, vrat ali roke.