Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: sobota, 16.11.2019

Gasilec junak je Primož Kastelic, ki je dedku rešil življenje
sob, 16.11.2019 (20:40) — Lokalno aktualno
Bralci časopisa Novice Svet24 so častni naziv gasilec junak 2019 podelili Primožu Kastelicu iz PGD Vrh pri Višnji Gori.

DL: ''Če bi ga bilo kaj v hlačah, bi se lahko predstavil!''
sob, 16.11.2019 (19:40) — Lokalno aktualno
Na naš dežurni telefon poklical Anton Plut iz Semiča ter se v imenu semiških borcev in desetih podpisnikov odzval na zapis v tej rubriki iz prejšnjega tedna glede 60. srečanja borcev domicilnih enot NOV in POS Bele krajine. Bralec iz semiške občine, ki ni želel biti imenovan, »da mu ne bi kdo kaj naredil «, je med drugim dejal, da ga je vse skupaj spominjalo na maškarado. Plut je pojasnil, da je na srečanje prišla tudi Gorjanska četa v svojih uniformah in da partizani tudi med vojno pač niso imeli novih, šivanih oblek. Dodal je, da sicer ve, kdo je ta gospod, ki ne želi biti imenovan, a če »bi ga bilo kaj v hlačah, bi se lahko predstavil!«

Kmetija: Zakaj je Danijel v resnici izgubil bitko v areni?
sob, 16.11.2019 (18:55) — Lokalno aktualno
Posavec Danijel Frigelj je izgubil bitko z Janom, areno je tako zapustil kot poraženec. A to, kar se je v resnici dogajalo z njim, je zadržal zase. Sedaj nam je zaupal, kaj se mu je zgodilo med dvobojem …

DL: Sum izsiljevanja in oderuštva - Iz dveh tisočakov jih je nastalo devet
sob, 16.11.2019 (16:00) — Lokalno aktualno
Oktobra 2013 je bil mizar Anton Grm z Male Ševnice v hudi finančni stiski. Njegovo podjetje je zašlo v težave, zato si je pri Novomeščanu Dušku Mažibradi izposodil 2000 evrov in se pri tem zavezal, da mu bo izposojeni denar in 200 evrov obresti vrnil v dveh mesecih.

DL: Portret tedna - Stanislav Bajuk
sob, 16.11.2019 (14:20) — Lokalno aktualno
Skoraj 20 let je bil predsednik metliških gasilcev Stanislav Bajuk, še nekoliko dlje pa podpredsednik Gasilske zveze Metlika. Društvu je predsedoval ob zadnjih dveh okroglih obletnicah.

DL: Vsestranski
sob, 16.11.2019 (12:20) — Lokalno aktualno
Milan Kaplan iz Velikih Lašč je ne le največji rejec govedi in konj med Turjakom in Kolpo, ampak tudi predsednik strojnega krožka Urban in večletni plesalec folklorne skupine Grmada. Kot član konjeniškega kluba Divjina iz Roba vsako leto sredi decembra s prijatelji pripravlja (po kavbojsko) pregon živine s pašnikov v hlev. Zelo dejaven je bil tudi pri organizaciji vseslovenskega kmečkega sindikalnega shoda v Velikih Laščah, kjer je s prijateljem uprizoril napad volka na domačo žival. Ko se je v volčjem kožuhu usedel na traktor, ki je bil del protestne ikonografije, in se zapeljal proti tamkajšnji cerkvi, ga je ustavila policija. Ker s seboj ni imel vozniškega dovoljenja in je motil promet, so ga možje postave oglobili. »In to ti je življenje,« je potarnal Milan, na sliki s soplesalko Martino.