Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: četrtek, 8.6.2023

DL: Porumenela fotografija - Telefon na Božakovem
čet, 8.6.2023 (14:10) — clanek
Danes si življenja brez interneta in vsega, kar sodi zraven, ne znamo več predstavljati. Leta 1990 pa smo v 13. številki Dolenjskega lista objavili tole novico: »Pred kratkim so v okviru velike akcije, ki v metliški občini teče že dlje časa, na Božakovem napeljevali telefon. Tako bo poslej tudi ta lepa, a odmaknjena vas na koncu naše domovine povezana s svetom. Letos bo telefonsko omrežje razpeljano po vseh vaseh v tej belokranjski občini, za kar so veliko prispevali sami občani.«

Balkonsko cvetje, ki ne potrebuje veliko nege - katero je in kako z njim ravnati?
čet, 8.6.2023 (13:30) — clanek
Pomlad je idealen čas za okrasitev vašega balkona. Oaza za sprostitev ni popolna brez rastlin, zlasti cvetja, a pri izbiri vrst je treba paziti, da so primerne za odprt prostor.

DL: Ponosni očka Lojze Bojanc
čet, 8.6.2023 (12:40) — clanek
Le kdo ne bi bil ponosen na tako čudovito dekle, kot je hčerka voditelja številnih prireditev, Lojzeta Bojanca? Njegova Eva je postala maturantka, saj končuje tehniško gimnazijo na Šolskem centru Novo mesto. Upa, da ji bo na maturi uspelo zbrati dovolj točk za nadaljevanje študija farmacije. Sicer pa je družabna in vselej nasmejana Eva prostovoljna gasilka, povrhu pa še prostovoljka pri Rdečem križu.