FOTO: Ko 'reka ni prepreka' - Skupni tabor novomeških skavtov

10.8.2022 | 11:15

FOTO: Ko 'reka ni prepreka' - Skupni tabor novomeških skavtov
FOTO: Ko 'reka ni prepreka' - Skupni tabor novomeških skavtov
FOTO: Ko 'reka ni prepreka' - Skupni tabor novomeških skavtov

Vrhunec skavtskega leta - poletni tabori. Ti so bili za nas, novomeške skavte tokrat prav posebni. Zadnji teden v juliju smo praznovali 25-letnico obstoja stega Novo mesto 1 in ustanovitev nove lokalne skavtske enote, stega Novo mesto 2, ki bo deloval v Prečni. Prvi del poletnih taborov smo po starostnih skupinah preživeli na različnih lokacijah na Dolenjskem in drugod po Sloveniji, med 29. in 31. julijem pa smo se vsi skupaj zbrali na skupnem tabornem prostoru, v vasi Mihovica pri Šentjerneju. Tam so potekale različne aktivnosti; grajenje mostov, pot preživetja, delavnice, skozi katere smo se učili različnih veščin, veliki kulturni spektakel ter slovesna sv. maša s skavtskimi obljubami, kjer so člani novonastalega stega prejeli nove skavtske rutke.

Vse aktivnosti so potekale v luči skupnega sodelovanja obeh novomeških stegov, ki stojita vsak na svojem bregu reke Krke - v Šmihelu in Prečni. Tabor smo zato poimenovali »Reka ni prepreka«.

Novomeški skavti tako v letošnjem letu štejemo 199 aktivnih članov, med katerimi je 28 voditeljev in trije duhovni asistenti. Dostopni smo na FB in IG, na naši spletni strani (Gorjanski medvedje, Trte tabule vrste) pa lahko najdete tudi prijavnico na naše aktivnosti, ki potekajo skozi celotno leto.

Na teh aktivnostih za otroke in mladostnike pripravljamo različne aktivnosti; srečanja, zimske in poletne tabore, na katerih se učimo dejavnosti, ki so dopolnilo šoli predvsem na področju aktivnega državljanstva, osebnostnega razvoja, okoljske vzgoje, zdravega načina življenja, medgeneracijskega sodelovanja, pridobivanja veščin za samostojno življenje.

Luka Gorenčič in Matej Mesojedec

Galerija

_skavti (01)
_skavti (02)
_skavti (03)
_skavti (04)
_skavti (05)
_skavti (06)
_skavti (07)
_skavti (08)
_skavti (09)
_skavti (10)
_skavti (11)
_skavti (12)
_skavti (13)
_skavti (14)
_skavti (15)
_skavti (16)
_skavti (17)
_skavti (18)
_skavti (19)
_skavti (20)
_skavti (21)
_skavti (22)
_skavti (23)
_skavti (24)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava