Avantura Ignaca Bakšeta - pod črto

22.6.2021 | 12:45

Avantura Ignaca Bakšeta - pod črto

Contour Slovenia je slovenski športno-dokumentarni film o kolesarstvu. Športna avantura ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta se je odvijala ob slovenski državni meji med 11. 06. in 19. 06. 2021. Na poti polni izzivov so ga spremljale kamere Produkcijske Hiše Vihar Media. 9 dni dolga kolesarska pot je šla čez 80 občin in 10 regij. Ignac in ekipa pa so skupaj prevozili in dokumentirali 1.585 km poti ob slovenski državni meji, s kar 29.500 višinskimi kilometri.

Start je bil v petek, 11. 06. 2021, v Šentjerneju. Nato se je Ignac pridružil ekipam profesionalnih kolesarjev na štartu tretje etape dirke Po Sloveniji v Brežicah, saj Vihar Media tudi uradno sodeluje z dirko Po Sloveniji. Trasa se je nato nadaljevala ob slovenski državni meji. Ignacu so se na poti s kolesi pridružili tudi prijatelji, obiskala sta ga tudi žena Ria ter sinček Ignac.

6. etapo je filmsko-kolesarska karavana Contour Slovenia pričela v Kranjski Gori z vzponom na Vršič in jo z zadnjim vzponom etape zaključila na Sveti Gori. Producent David Radej nam je povedal: ''Veseli smo, da lahko v kader ujamemo tako čudovit razgled, kot ga imate na Sveti Gori. Ne le da je prevzel našo ekipo, navdušil bo tudi gledalce dokumentarnega filma.''

Contour Slovenia ekipa je svojo pot ob državni meji izrisala tudi na primorskemin se ob zaključku dneva ustavila na Domačiji Butul. Mitja Butul pravi: ''Contour Slovenia projekt je pomemben za vse nas. Prikazuje vse tisto, kar predstavljamo tudi mi -zdrav način življenja ter zeleno deželo, ki nam nudi številne možnosti. Zato smo se odločili in v sodelovanju z LAS Istre podprli projekt Contour Slovenia. Celotno ekipo smo tako pripeljali na domačijo in jih po kraljevski etapi tudi kraljevsko kulinarično razvajali, ker si to preprosto zaslužijo.'' Celotna ekipa se je tako prepustila kulinaričnim mojstrovinam chefa Črta Butula. Po izboru časopisa Finedining Lovers je bil izbran med 5 najboljših mladih kuharskih mojstrov v Sloveniji.

Ekipa je nato pot nadaljevala skozi Ilirsko Bistrico, ki s svojo raznoliko pokrajino postaja pravi raj za "gravel" kolesarstvo.V občini so številne priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Za ljubitelje narave in aktivnosti -pohodnike, kolesarje in tekače -je na voljo kar nekaj krožnih poti, ki so odlično izhodišče za rekreacijo. Zelo prikupno je staro mestno jedro, kjer si lahko ogledate kar nekaj naravnih ter kulturnih znamenitosti. V mestu in okolici najdete tudi odlično gostinsko in kulinarično ponudbo. Maja Uljan, TIC Ilirska Bistrica pravi: ''Kolesarski turizem v Ilirski Bistrici se vedno bolj razvija. Teren je razgiban in raznolik. V Ilirski Bistrici pa imamo na voljo tudi kar nekaj električnih gorskih koles, s katerimi lahko odkrivate skrite kotičke našega mesta in pokrajine.''

Deveti dan se je nadaljeval na Kočevskem, ob vznožju najlepše in najtežje trase v Sloveniji po imenu Strma reber. Kolesarjem širom sveta je poznana kot tehnično zahteven preizkus za najbolj vzdržljive. Ekipa Contour Slovenia je tako na poti spoznala tudi skrivnosti zelenih kočevskih gozdov in Rudniškega jezera, ki sodi med najčistejša v Sloveniji. Tudi tukaj se najdejo neštete možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Razgibana pokrajina, prepredena s pohodniškimi in kolesarskimi potmi, ki vedno nagradi s slikovitimi razgledi.

Športna pustolovščina ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta in ekipe Vihar Media, ki je dokumentirala celotno pot, se je v soboto 19. 06. 2021 po devetih dnevih zaključila doma v Šentjerneju s toplo dobrodošlico. Pričakali so ga žena Ria in sinček Ignac, celotna družina, prijatelji in sovaščani ter župan Jože Simončič in podžupan Janez Selak.

Župan Jože Simončič pravi: ''Iskrene čestitke celotni ekipi. Takšen podvig je redkost in šentjernejčani smo zelo ponosni in veseli, da nekdo promovira naš kraj na takšen način.''

''Tudi z moje strani iskrene čestitke celotni ekipi. Šentjernejčani smo ponosni na Ignaca tako, da mu sedaj lahko rečem 'šentjernejski petelin','' nam je v pogovoru zaupal podžupan Janez Selak.

Ignac je ob prihodu domov povedal: ''Sem presrečen, vse etape so šle po planu. Vesel sem,da sem ves čas imel podporo družine, prijateljev in ekipe.''

''Res je, da smo prišli na cilj, ampak zgodba se še nadaljuje. Sem izredno vesel, da nam je uspelo. Nikoli nisem dvomil v Ignačev uspeh. Sedaj prihaja trdo delo postprodukcije, povezati vse v gledljivo celoto,'' pravi režiser Rok Sanda ob prihodu kolesarja in snemalne ekipe nazaj v Šentjernej.

Celotna ekipa, ki je sodelovala pri projektu Contour Slovenia si je enotna, da gre za izjemnih devet dni, ki bodo v spominu ostali za vedno. Seveda se projekt ne zaključuje, ampak smo vsi v pričakovanju športno-dokumentarnega filma, ki bo luč sveta ugledal še v letošnjem letu 2021.

Prijazen pozdrav
Contour Slovenia

Galerija

_Contour Slovenia - Ankaran
_Contour Slovenia - cilj Sentjernej
_Contour Slovenia - Crt Butul
_Contour Slovenia - Domacija Butul LAS Istre
_Contour Slovenia - ekipa vecerja Butul
_Contour Slovenia - Ilirska Bistrica
_Contour Slovenia - Sentjernej zakljucek 2
_Contour Slovenia - Sentjernej zakljucek 3
_Contour Slovenia - Sentjernej zakljucek
_Contour Slovenia - Sveta Gora 1
_Contour Slovenia - Sveta Gora
_Contour Slovenia - Vrsic
_Contour Slovenia - Vzpon na Vrsic
_Contour Slovenia - zakljucek Sentjernej prihod

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava