VIDEO: Iskreno o embalaži v sklopu projekta »Mladi za podnebne rešitve«

26.11.2020 | 08:35

VIDEO: Iskreno o embalaži v sklopu projekta »Mladi za podnebne rešitve«

KNOF v sodelovanju s podjetjem Kostak in ob podpori Občine Krško organizira projekt "Mladi za podnebne rešitve", kjer dijaki Šolskega centra Krško sodelujejo pri reševanju okoljskih izzivov. To so glavni junaki projekta, saj zelo dobro razumejo naš svet, vendar so večkrat prikrajšani aktivne participacije.

Na virtualnih delavnicah s podporo mentorjev iščejo praktične rešitve s področja embalaže pijač. Na delavnicah že razvijajo poslovne modele, procese in produkte, ki jih bodo predstavili v obliki "pitcha" na zaključnem virtualnem dogodku 4.decembra ob 15.uri.

K sodelovanju so povabljeni strokovnjaki s področja ravnanja z odpadki - Boštjan Vimpolšek iz Kostaka, Gregor Cerar kot predstavnik za okoljska vprašanja podjetja Tetra Pak in Uroš Novak s Kemijskega Inštituta - National Institute of Chemistry, sicer koordinator projekta BioApp, Scientist against plastic. To so tudi sicer predstavniki »stroke«, pri katerih dijaki iščejo pomoč ali odgovore. Prav tako pa bodo skupaj s profesorico podjetništva Kristo Lapuh Krulc in direktorico Knofa Mojco žganec Metelko tvorili komisijo, ki bo ocenila predstavljene rešitve.

V Knofu podpirajo inovativne zelene ideje, ki imajo za posledico konkreten, inovativen produkt s potencialom, da zaživi. Sploh, kadar prihajajo iz neobremenjenih glav mladih. Tako bodo njihove ideje tudi nagradili v nadaljnjo brezplačno podporo v obliki storitev v okviru Poslovnega peskovnika in krožnega laboratorija, ki ga vzpostavljajo v Krškem v najstarejšem Mercator centru.

Na prvem sproščenem spoznavno virtualnem srečanju, ki je bilo 10.novembra, so mladi že govorili o dvomih in izzivih s področja embalaže pijač v našem okolju, o potrošnikih in potrošništvu, pa tudi o gospodarstvu in znanosti na tem področju.

R.M.

Mladi iskreno o embalaži

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava