DL: Že tako počasno cesto so naredili še počasnejšo

26.9.2020 | 16:40

Vlak, ki ga omenja bralec, še ne vozi, pa že zamuja - prav gotovo ga v Kočevje še ne bo v začetku oktobra, kot so napovedovali ... Težave torej tudi na železni cesti ... (foto: arhiv; M. G.)

Vlak, ki ga omenja bralec, še ne vozi, pa že zamuja - prav gotovo ga v Kočevje še ne bo v začetku oktobra, kot so napovedovali ... Težave torej tudi na železni cesti ... (foto: arhiv; M. G.)

Poklical je bralec iz okolice Kočevja. Kot je povedal, nas je enkrat že klical, in to pred nekaj leti. Tudi takrat ga je tako kot tokrat h klicu spodbudila cesta Ljubljana–Kočevje. »Pred kratkim so spremenili omejitve hitrosti na nekaterih odsekih. Že tako počasno cesto so naredili še počasnejšo,« je dejal. Po novem je sedaj med Kočevjem in Bregom, kjer se je prej lahko vozilo 90 km/h, sedaj hitrost omejena na 70 km/h, prav tako so iz 90 na 70 km/h znižali najvišjo dovoljeno hitrost pred odcepoma za Ložine, v Stari Cerkvi mimo radarja pa je po novem dovoljeno voziti največ 50 km/h in ne več 60, kot je bilo prej. »Ni kaj, res delajo vse, da vlak, ki naj bi sedaj končno prišel oktobra, ne bo vozil prazen!« je dejal in dodal, da pa sicer obljubam politikov, da bo potniški vlak začel voziti čez dva meseca, ne verjame, saj so to že prevečkrat obljubljali, vlaka pa še vedno ni. »Verjel bom, ko ga bom videl,« je dejal. Pred leti – in takrat nas je tudi poklical – so na cesti med Kočevjem in Ljubljano potegnili kar nekaj polnih črt, tako da – če imaš srečo, kar pa je zaradi vse gostejšega prometa v obe smeri le redko – lahko prehitevaš le še na redkih odsekih. »Samo še kakšno sedaj še vedno prekinjeno črto naj zapolnijo, pa se bo res prišlo z vlakom iz Kočevja v Ljubljano prej kot z avtomobilom,« je dejal. Bralce je opozoril, naj bodo pozorni na nove omejitve hitrosti, saj je slišal, da policisti že pridno izvajajo kontrole in da so nekatere voznike, ki niso bili pozorni na nove omejitvene znake, tudi že kaznovali.

Članek je bil objavljen v 31. številki Dolenjskega lista 30. julija 2020 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava