DL: V Bosno na čevapčiče kar peš

15.8.2016 | 12:40

Belokranjci na cilju v Veliki Kladuši po dobrih 90 kilometrih hoje

Belokranjci na cilju v Veliki Kladuši po dobrih 90 kilometrih hoje

Prav zanimiv izlet so si nedavno privoščili Belokranjci, združeni v neformalni skupini Tempoo iz Semiča, ki so se iz Semiča odpravili na čevapčiče v Veliko Kladušo. To morda niti ne bi bilo nič nenavadnega, če se ne bi na 92 kilometrov dolgo pot podali – peš. Pohod so poimenovali Nočni skok.

Iz Semiča so se podali v soboto ob 13. uri, naslednji dan ob 7. uri zjutraj pa so bili v Veliki Kladuši. Od 14 pohodnikov je uspelo celotno pot prehoditi osmim, zagotovo pa je rekorder Ciril Totter iz Gribelj, ki je odšel od doma šele ob 20. uri, torej sedem ur za ostalimi, a jih je ob 5. uri zjutraj dohitel ter z njimi nadaljeval pot do cilja. »Hodili smo po treh državah. Na meji med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino so nas Hrvati debelo gledali in se križali ter nas spraševali, kakšna invazija je to. Bosanski mejni uslužbenci pa so se smejali in zmajevali z glavami,« je dejal semiški gostilničar Andrej Pezdirc, ki je prišel na idejo o pohodu v Veliko Kladušo.

Pezdirc pa je zaupal tudi, da že ima novo idejo za dolg pohod v prihodnjem letu. Iz Semiča naj bi se odpravili v Trst na pico ali špagete. Kar koli bodo že dobili na krožnike, jim bo po 160 kilometrih hoje gotovo teknilo. Ta pohod bo, kot je zagotovil Andrej, dobrodelen.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista 12. maja 2016

M. B.-J.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

15.8.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni Miro 

Čestitke Belokranjcem in minus za novinarja.Če gre kdo v BiH na hrano ne naroča ćevapčićev ampak Ćevap.To je velika razlika.Dober tek.

15.8.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni geltar 

VSE ČESTITKE, RES STE IZREDNI IN VZTRAJNI.

15.8.2016Oceni micka 

Vse cestitke pohodnikom in tekaču a domov ste se pa peljali, Nisem vedel da je Velika Kladusa tak kulinarični biser, Lepo je da greš na čevapčiče ali ćevape v Bosno ni pa to za na Jurjevanje Semiško ohcet , Vinko vigred in druge prireditve , Še enkrat bravo pohodniki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava