Pohod po medvedovih stopinjah

21.5.2017 | 11:45

Pohod po medvedovih stopinjah
Pohod po medvedovih stopinjah

Kočevsko jezero, kjer je zadnjo aprilsko soboto potekal start in cilj 4. BRBL vzdržljivostnega pohoda "Po medvedovih stopinjah", je oživelo ob 3. uri zjutraj, ko so se prvi pohodniki pripeljali na start. Kolone avtomobilov iz celotne Slovenije in tujine so se na Jezero valile vse tja do pol pete ure, ko se je začel uradni start, pa tudi še kasneje tja do šeste ure, ko so se na pot odpravili še zadnji pohodniki celotne proge in prve polovice.

822 pogumnic in pogumnežev - 474 na celi, 229 na prvi polovici, 119 na drugi polovici, kar je štirikrat več kot lani, je odšlo na enega najbolj extremnih enodnevnih pohodov za rekreativce. 64 peklenskih kilometrov, z 2200 višinskimi metri, na progi, ki ne dopušča počivanja, saj te venomer nosi gori ali doli, poteka znameniti Roški peš poti, po samotnih kočevskih gozdovih in pragozdovih.

Pohod poleg organizacijske ekipe pripravljajo Turistično društvo Brezpotja, Občina Kočevje in Zavod Kočevsko, ob pomoči številnih pokroviteljev pohoda Avrigo, Kovinar, Recinko, Kočevski tisk, Obnova, Melamin, Zavod za gozdarstvo, družba Slovenski gozdovi, Röfix, Gostišče Tušek, Costella, na čelu z generalnim pokroviteljem podjetjem Intersocks. »Spoznali smo ekipo, ki pripravlja ta pohod ter prepoznali resen vložek in dobro priložnost za Kočevje, zaradi česar sodelovanje pri takšnem projektu pojmujemo kot pomemben privilegij,« je poudaril direktor Intersocksa Marjan Kočila.

Za foto spomin, s 2000 fotografijami, so poskrbeli člani Foto kluba Kočevje, za prvo pomoč ekipe Rdečega Križa Kočevje in za logistiko Gasilske zveza Kočevje. Pohod se je končal brez kakršnega koli ekscesa, tudi tistih nekaj, ki so zašli so organizatorji kaj hitro našli in varno pospremili v dolino. S strani udeležencev, ki so prišli iz vse Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Madžarske, so organizatorji dobili same pohvale, še najbolj pa so bili veseli tiste, da se praktično vsi vrnejo naslednje leto.

Organizacijski odbor

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava