Spletni arhiv

Začetni datum: petek, 17.11.2017

DL: Vrtičkarji - Kantri plesi po belokranjsko
pet, 17.11.2017 (14:40) — Lokalno aktualno
Že okrog 20 let se druži nekaj semiških in črnomaljskih parov, ki so se začeli takrat učiti standardne in latinskoameriške plese. Ples je nekaj parov tako spoprijateljil, da so začeli obnavljati svoje plesno znanje v prostorih semiškega otroškega vrtca. Njihova soplesalka je bila, ko še ni bila črnomaljska županja, tudi Mojca Čemas Stjepanovič. In ko je praznovala 50. rojstni dan, so jo želeli presenetiti z nečim novim. Naštudirali so ples na kantri glasbo, in kot se danes spominja ena od plesalk Zvonka Ljoti, se je o tisti zabavi in njihovem plesu takrat veliko govorilo. Celo toliko, da jih je poklical gostilničar iz sosednje občine in jih prosil, ali bi lahko prišli s kantri plesi zabavat njegove goste z Gorenjskega. »Odreči mu nismo želeli, a ni nam preostalo drugega, kot da smo se na hitro naučili plesati še nekaj plesov. Potem pa so nas začeli vabiti na zasebne zabave, bodisi za rojstne dneve, poroke in podobno. Seveda so želeli, da plešemo na kantri glasbo, in tako smo se usmerili zgolj v tovrstne plese,« se začetkov spominja Zvonka, ki šiva tudi oblačila za Vrtičkarje.

Dolenjsko martinovanje na gradu Grm
pet, 17.11.2017 (14:15) — Vaša zgodba
V dolenjski metropoli se je minuli teden zvrstila osrednja vinska prireditev, Dolenjsko martinovanje, tokrat v prostorih gradu Grm v Novem mestu.

'Novomeški zet' Urban Laurenčič v dilemi: Olimpijske igre ali porod?
pet, 17.11.2017 (13:45) — Lokalno aktualno
Športni novinar Urban Laurenčič bo postal očka. Njegovo dekle, Novomeščanka Mija Rangus, je namreč v veselem pričakovanju in ima že lepo zaobljen trebušček.

DL: Deset na uro, koliko na urgenco?
pet, 17.11.2017 (13:20) — Lokalno aktualno
Lokalna medkrajevna cesta, ki je hkrati šolska pot za otroke več vasi, še brez potrebnega pločnika – Krajevni skupnosti bosta pisali občini

AVDIO: Akrapovič: Kadra ni, skrbi nas tudi davčna zakonodaja
pet, 17.11.2017 (12:40) — Vaša zgodba
»Mlademu mi ni uspelo postati svetovni prvak v motociklizmu, sem se pa naučil pripravljati tekmovalne motorje. Pozneje sem zaznal, da na trgu primanjkuje izpušnih sistemov, in se odločil, da bom nekaj ukrenil,« je o začetku uspešne podjetniške zgodbe na osrednji okrogli mizi že 26. Foruma odličnosti in mojstrstva v Trebnjem dejal direktor podjetja Akrapovič Igor Akrapovič. Prav slednji je letošnji prejemnik Velike nagrade odličnosti in mojstrstva, ki mu jo je predala evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc. Ob tem je dejala: »Zame je to pomembna čast, saj družino Akrapovič spremljam že dlje časa, način njihovega dela pa kaže, da resnično živijo za podjetje. Pomembno se mi zdi predvsem, kaj in koliko vlagajo v svoje ljudi,« je ob vročitvi nagrade dejala evropska komisarka.

Jutri na 18. pohod po poteh soseske zidanice Drašiči
pet, 17.11.2017 (12:00) — Vaša zgodba
Bela krajina še posebej zablesti v jesenskih barvah, ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami. Tukajšnji vinarji pridelujejo vina, ki zadovoljijo še tako zahtevnega pivca, okusna domača hrana in gostoljubnost pa popotnike prepričajo, da se k nam vračajo znova in znova.

DL: Mladi po svoje kritizirali družbo
pet, 17.11.2017 (11:15) — Lokalno aktualno
Lani se je na črnomaljskem festivalu Črnfest s spletom recitalov in glasbe z naslovom Zeleni Jurij prvič predstavila gledališka skupina Kluba belokranjskih študentov (KBŠ). Januarja letos so člani KBŠ pripravili šaljivo Avtonomijo, pred enim tednom pa so v okviru Črnfesta na oder tukajšnjega kulturnega doma postavili gledališko predstavo Hiša, ki je privabila in navdušila polno dvorano obiskovalcev.

Razstava sadja v Semiču - na ogled tudi danes, jutri in v nedeljo
pet, 17.11.2017 (10:30) — Vaša zgodba
Včeraj, v četrtek, 16. novembra, si je razstavo sadja v Kulturnem centru Semič ogledalo okrog sto otrok iz osnovnih šol Dragatuš, Podzemelj in Semič. Učenci so se seznanili z pestrostjo sadnih vrst in sort, ki jih sadjarstvo ponuja.

Ljudski demokratični cirkus Sakešvili
pet, 17.11.2017 (09:50) — Vaša zgodba
Na oder Kulturnega doma Krško prihaja z nagrado Slavka Gruma za leto 2016 nagrajen Ljudski demokratični cirkus Sakešvili

DL: KKC in TIC Dolenjske Toplice - Vse več dogodkov in obiskovalcev
pet, 17.11.2017 (09:50) — Lokalno aktualno
Kulturno-kongresni center v Dolenjskih Toplicah (KKC) ni le stavba v središču kraja, mesto različnih dogodkov in prireditev ter sedež domače občine. Deluje kot režijski obrat občine in poleg trženja, tekočega in investicijskega vzdrževanja KKC skrbi tudi za pokopališča, urejanje javnih površin in delovanje TIC ter upravlja še preostale objekte v lasti občine – vaški dom Sušice, kulturni dom Podhosta in Hudičev turn v Soteski.

V zavetju besede 2017 - med finalisti Stane Peček
pet, 17.11.2017 (09:15) — Vaša zgodba
Prejšnji torek zvečer (7.11.) je v organizaciji JSKD in njegove izpostave v Idriji potekal sklepni dogodek V zavetju besede 2017, literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku

Gospodje, jest vam ne verjamem - Pankrti prihajajo v Brežice
pet, 17.11.2017 (08:45) — Vaša zgodba
Po uspešnem koncertu v Stožicah Pankrti turnejo "Gospodje jest vam ne verjamem" nadaljujejo še po drugih slovenskih krajih. Tako jih bodo ljubitelji Pankrtov lahko zasledili še na petih koncertnih lokacijah po Sloveniji, med njimi 17. novembra v Brežicah! Prihajajo: Peter Lovšin, Bogo Pretnar, Slavc Conarič, Marc Kavaš in Boris Kramberger.

Krško občinsko prvenstvo v malem nogometu za starejše učence 2018
pet, 17.11.2017 (08:15) — Vaša zgodba
V torek, 14. 11. 2017, smo se odpravili v telovadnico v OŠ Leskovec pri Krškem na turnir v malem nogometu. Tam so se zbrale reprezentance šol krške občine.