Spletni arhiv

Začetni datum: četrtek, 18.1.2018

DL: Bizeljski ajdov kolač - En recept in mnogo lepih misli
čet, 18.1.2018 (14:50) — Lokalno aktualno
Na Bizeljskem enajsta razstava ajdovega kolača – Med izdelovalci tudi štirje osnovnošolci – Upanje za turizem in za kmetijstvo – Rute

Tanja Žagar na porodniški in (že) na turneji, začela jo je v Krškem
čet, 18.1.2018 (13:50) — Lokalno aktualno
Priljubljena pevka je kljub porodniškemu dopustu polno zaposlena s koncertno turnejo. Energična Tanja Žagar, ki je lani največ pozornosti pritegnila zaradi skrivnostne nosečnosti, je po krajšem porodniškem dopustu delavno skočila v leto 2018. Na silvestrovo je zabavala množico veseljakov v Mariboru, januarja pa že pridno koncertira po Sloveniji, saj se mudi na turneji, ki jo je začela pred dnevi v do zadnjega kotička napolnjenem Kulturnem domu Krško. Tanja je bila, kot smo je vedno vajeni, tudi tokrat nasmejana in žareča.

S slovenskimi rokometaši veliko Dolenjcev in Posavcev; Novomeščani napovedujejo finale!
čet, 18.1.2018 (13:00) — Lokalno aktualno
Razočarani nad sojenjem na EP v rokometu, slovenski navijači še vedno z upanjem zrejo proti Varaždinu. Nad glavami slovenskih rokometašev je po dveh tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem proti Makedoncem in Nemcem visel "demoklejev meč", v odločilni tretji tekmi pa so v Zagrebu strnili svoje vrste in se po zmagi nad Črnogorci prebili v drugi del tekmovanja, ki bo v prihodnjih dneh potekal v Varaždinu.

DL: Našel bančno kartico in jo zlorabil
čet, 18.1.2018 (12:15) — Lokalno aktualno
Dvignil 300 evrov gotovine in v trgovinah zapravil 459 evrov, nabavil celo žago in ročno uro – Če izgubite bančno kartico, jo takoj prekličite

»Večer Broadwaya v Tržišču« - koncert Godbe Sevnica
čet, 18.1.2018 (11:40) — Vaša zgodba
V organizaciji TD Tržišče smo v soboto, 13. januarja, v Športni dvorani OŠ Tržišče, prisluhnili koncertu Kulturnega društva Godbe Sevnica. Godba že tradicionalno vsako leto Sevnici podari božično-novoletni koncert, tokrat pa so se odločili še za ponovitveni božično-novoletni koncert v Boštanju in v Tržišču.

Vaši fotki: Policija in gasilci na 'Slavki'
čet, 18.1.2018 (10:40) — Vaša zgodba
Bralka nam je danes dopoldne poslala fotografiji dogajanja pred blokom na novomeški Ulici Slavka Gruma, nad trgovino Tuš. Gasilskim vozilom se je pridružilo tudi policijsko, nikakršna intervencija pa na srečo ni bila potrebna. Po naših neuradnih podatkih se je le močno kadilo iz mokre zunanje fasade bloka, v katero se je uprlo močno sonce ...

DL: Dve desetletji čateške kulture
čet, 18.1.2018 (10:10) — Lokalno aktualno
Kulturno umetniško društvo Popotovanje Frana Levstika Čatež letos praznuje okrogel jubilej. Dvajset let uspešnega delovanja so zaznamovali s krajšo slovesnostjo, na kateri so se sprehodili skozi preteklost in obujali lepe spomine, obenem pa so odprli razstavo, namenjeno društvu, in razstavili nekaj izdelkov iz preteklih delavnic, ki jih v vseh teh letih ni primanjkovalo.

Mažorete na seminarju
čet, 18.1.2018 (09:40) — Vaša zgodba
Preteklo soboto je prekipevalo od plesa v športni dvorani Dolenja Nemška vas in Dobrnič, kajti trebanjska območna izpostava JSKD je v sodelovanju z Mažoretno zvezo Slovenije in Trebanjskimi mažoretami organizirala enodnevni nadaljevalni seminar za mažorete, trenerke in mentorice. Udeleženke iz mažoretnih skupin: Bakovci, Dobova, Kamnik, Laško, Liboje, Radeče, Trbovlje in Trebnje so na dveh lokacijah pridobivale nova znanja ob plesnem učitelju Radu Trfikoviču iz Novega mesta in mažoretni mentorici Lani Žabčič iz Lenarta.

Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice
čet, 18.1.2018 (09:15) — Vaša zgodba
Sredi januarja, ko nekateri pričakujejo sneg – belo idilo, smo v Knjižnici Brežice pripravili popoldansko druženje za otroke. Noči so še vedno daljše od dneva. Po praznično vzdušje se vedno bolj skriva za dnevnimi obveznostmi. Vreme ponuja le malo možnosti za zimske aktivnosti, pogosto je najprijetneje preživeti čas v družbi knjige.

Francija potuje
čet, 18.1.2018 (08:40) — Vaša zgodba
Kako govori francosko nekdo, čigar materni jezik je francoščina, so imeli priložnost slišati učenci 5. razreda Osnovne šole Toneta PavčkaMirna Peč v ponedeljek, 15. 1. 2018, ko sta jih v šoli obiskali atašejka za sodelovanje na področju francoskega jezika Marie-Laure Canteloube in animatorka Fabienne David.

S preventivnim projektom »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi na srednjo šolo
čet, 18.1.2018 (08:15) — Vaša zgodba
V začetku novega leta smo izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, ki se je našega programa udeležila prvič. Dne 11. 1. 2018 smo naše preventivne aktivnosti izvedli za dijake 2. letnikov, ki obiskujejo program ekonomski tehnik, trgovec in predšolska vzgoja (vse skupaj 61 učencev).