Spletni arhiv

Začetni datum: sreda, 18.4.2018

DL: Tovornjake bi parkiral v coni, ne v vasi
sre, 18.4.2018 (14:45) — Lokalno aktualno
Avtoprevozništvo Lušina iz Bele Cerkve ima že vrsto let težave s parkiranjem svojih vozil – Za 34 tovornjakov najema parkirišča tudi drugod – V bodoči coni v Kronovem za parkirišča nakupil zemljišča, a zaradi zapletov s ceno vse stoji – »Če cone ne bo, sem oškodovan« – Postavil bi še črpalko in pralnico

Semiških brkačev ni več ...
sre, 18.4.2018 (14:15) — Vaša zgodba
Pod Lipo v Gorenjcih v Beli krajini so se konec tedna zbrali člani Društva semiških brkačev. Na izrednem občem zboru so razpravljali o eni sami točki dnevnega reda.

Pri Brežicah 187 km/h
sre, 18.4.2018 (13:40) — Lokalno aktualno
Danes so radarji še posebej aktivni. Kot je znano, policisti namreč od 6. ure zjutraj hitrost merijo na 617. lokacijah po vsej državi. Meritve bodo opravljali do 18. ure.

Salame pri Sveti Ani
sre, 18.4.2018 (13:10) — Vaša zgodba
Prvi teden aprila je bilo pobočje pri Sveti Ani nad Ribnico še zasneženo, a to domače prijatelje salam, ki so  pred 18. leti glave dali vkup, ni oviralo in so pri priljubljeni izletniški točki pripravili ocenjevanje teh mesnatih izdelkov. Vseh salam je bilo tokrat 18, manjšo udeležbo je krojilo slabo vreme. Komisijo, ki jo je vodil Alojz Lovšin-Špiček, v njej pa so bili še Nik Starc,Gregor Mihelič in Pavle Starc, je ocenjevala izgled, prerez, strukturo, okus, sestavo, aromo salam.

Spomladanski motokros na Vranovičih
sre, 18.4.2018 (12:40) — Vaša zgodba
S pomladnimi dnevi so spet zahrumeli »auspuhi« jeklenih konjičkov, še posebej na terenskih (zemeljskih) progah, kjer se adrenalinu prepuščajo motocross navdušenci. Povabilo Motokros kluba Bela krajina na nedeljsko spretnostno vožnjo, 15. aprila 2018, v Kopinači pri Vranovičih (Črnomelj), je na plano privabilo skoraj 50 motokrosistov. Po jutranjem ogrevanju so se, razvrščeni po kategorijah, v spretnostni vožnji pomerili veterani, zagreti mladeniči kategorij A in B, pred njimi pa tudi podmladek.

Podprli Mileno Tomše
sre, 18.4.2018 (12:00) — Vaša zgodba
V soboto, 14. aprila, so se na turistični kmetiji Pri Martinovih v Globočicah zbrali člani občinskega odbora N.Si Brežice na občnem zboru.

DL: Živa Falkner - Med njenimi cilji tudi Wimbledon
sre, 18.4.2018 (11:15) — Lokalno aktualno
Pred dobrim letom najboljša teniška igralka do 16. leta v Evropi Živa Falkner z velikimi koraki napreduje tudi med mladinkami, kjer je na svetovni lestvici ITF v prvem tednu leta 2018 napredovala že za 79 mest

VIDEO: Jana Sen z novim videospotom in singlom “Tak si”
sre, 18.4.2018 (10:40) — Vaša zgodba
TAKSI ali TAK SI?! Simpatično ljubezensko zgodbo dveh “prstkov” je ustvarila Jana Sen s člani indie rock skupine MRFY in saksofonistom Simonom Rezelj. Avtor glasbe je Tomaž Zupančič.

Člani LAS Posavje obiskali pokrajino Piemonte v Italiji
sre, 18.4.2018 (10:05) — Vaša zgodba
Regionalna razvojna agencija Posavje, kot vodilni partner LAS Posavje, je za člane LAS Posavje med 12. in 14. 4. 2018 organizirala strokovno ekskurzijo – ogled dobrih praks razvoja turizma v pokrajini Piemonte v Italiji. S člani LAS Posavje smo si gledali področje italijanskega LAS Langhe Roero Leader, se seznanili z njihovimi projekti in dobrimi praksami, se pogovorili o možnostih projektnega sodelovanja ter primerjali izvajanje mehanizma CLLD v Italiji in pri nas. Udeležili smo se sestanka s predstavniki Turističnega konzorcija Langhe Roero in predstavniki Nacionalnega centra za študijo tartufov. Obiskali smo tudi Italijanski kulinarični inštitut (ICIF). V času ekskurzije sta predstavnici LAS Posavje, Lucija Avguštin in Nataša Kežman, vseskozi skrbeli za informiranje članov LAS Posavje – o izvajanju mehanizma CLLD, o spremembah/zahtevah aktualne pravne podlage, o aktualnih razpisih LAS Posavje, o izvajanju operacij in možnostih prijave projektov sodelovanja, posredovali pri spoznavanju članov in sestavi morebitnih novih partnerstev.

Na festival ''Brežice, moje mesto'' prihajajo S.A.R.S.
sre, 18.4.2018 (09:40) — Vaša zgodba
Organizatorji festivala ''Brežice, moje mesto'' so razkrili prvega izvajalca letošnjega dogajanja, ki se bo tradicionalno odvilo konec meseca junija. 30. junija bodo tako največji brežiški oder zavzeli člani srbske zasedbe S.A.R.S., kar je na družabnih omrežjih razveselilo številne obiskovalce rastočega posavskega festivala. Bend z izjemno kariero in še večjo karizmo, katero so uspeli pretvoriti v kar sedem studijskih albumov, bo nedvomno navdušil z največjimi hiti, ki izžarevajo poseben balkanski melos mešanice pop-rock-reggae-blues-jazz glasbe. In kot je zapisal organizator ZPTM Brežice: "Naj se "Lutka", "Buđav lebac", "Klinka", "Ratujemo ti i ja" in številni drugi hiti v Brežicah slišijo glasno kot še nikoli!"​

Promocija petanke - primerna za vse
sre, 18.4.2018 (09:15) — Vaša zgodba
Člani ŠRD Čatež vam bomo pokazali igro s kroglami z imenom petanka, ki je v svetu izredno priljubljena in zanimiva igra. Lahko jo igramo rekreativno, ali pa tudi tekmovalno. Igra je primerna za vse starostne skupine ne glede na spol (tudi za invalide).

Branju prijazna občina s podporo Vlaste Nussdorfer
sre, 18.4.2018 (08:50) — Vaša zgodba
Za natečaj Branju prijazna občina, ki so ga razpisali Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije so občine ponovno pokazale veliko zanimanje. Na Ministrstvu za kulturo RS je 17. aprila potekala predstavitev razpisne dokumentacije in razpisnih kriterijev natečaja ter predstavitev dobrih praks, ki so jih predstavile Občina Hrastnik, Občina Prevalje, Občina Škofja Loka in Občina Velike Lašče, ki so bile lani med 18 občinami, ki so pridobile naziv. Na javnem natečaju, ki je nastal z namenom spodbuditi občine k pripravi in izvajanju ukrepov za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture, se bodo občine lahko do 30. oktobra 2018 že drugič potegovale za naziv ″Branju prijazna občina″.

V prostorih MC Sevnica nastaja stenski mozaik
sre, 18.4.2018 (08:30) — Vaša zgodba
V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje, ki ga izvajajo na Družinskem inštitutu Zaupanje, je v prostorih MC Sevnica v mesecu aprilu nastajal velik stenski mozaik, na katerem bodo upodobljeni različni sevniški in mladinski motivi (sevniški grad, mlada lipa, mladi v njihovih dejavnostih …). Navdihujočo grafično podobo mozaika je oblikovala sevniška slikarka Irena Ameršek, izvedbeni del pa poteka pod vodstvom izkušene mozaičarke Nataše Žičkar. Pri nastajanju mozaika so sodelovali in izkušnje nabirali uporabniki ter številni prostovoljci različnih generacij. Z izdelovanjem mozaika se tako med mlade prenaša znanje s področja te umetnosti, s skrbno izbranimi motivi pa se med njimi krepi identiteta našega kraja in ponazarja pomen mladih za našo družbo.

Vid Koščak zmagovalec 3. turnirja do 13 let
sre, 18.4.2018 (08:15) — Vaša zgodba
Pretekli vikend je v Lendavi potekal 3. turnir v badmintonu do 13 in 17 let v tej sezoni. Mirnčani smo bili v številčni zasedbi, saj se je turnirja udeležilo kar 10 igralcev.