Glamur na Mestni modni reviji; trlo se je mode željnih Novomeščank

12.9.2016 | 12:45

Modne oblikovalke

Modne oblikovalke

Glamur na Mestni modni reviji; trlo se je mode željnih Novomeščank

V četrtek, 8. septembra, se je v Galeriji Simulaker v Novem mestu odvila prva Mestna modna revija. Dogodek in organiziral Zavod Oblika in Studio ANA. Poleg nove kolekcije za jesen / zimo 2016 / 2017 Ana Jelinič so svoje kolekcije predstavile tudi Vilinika in Nina Pugelj.

Bili smo priča res čarobnem večeru, zadišalo je po glamurju in s strani številnih obiskovalcev so prihajale čestitke in izrazi prijetnih občutkov. Galerija Simulaker je bilo do zadnjega kotička napolnjena s pretežno večerno opravljenimi obiskovalkami in tu nekaj spremljevalci. Producent dogodka je bil Matija Škof, spremljevalna glasba je prihajal izpod prstov DJ-Acota, nevidni povezovalec dogodka pa je bil Simon Zarabec. Za pričeseke manekenk so poskrbele frizerke iz Frizerskega studia Glamour, za ličenje pa Maja Judež. Pri pripravaj za sprehod po modni brvi je pomagal izkušena manekenka, Novomeščanka Ines Dragišič. Dogodku je prisostvovala tudi nekdanja vrhunska manekenka sedaj pa lastnica agnecija Model Group, Maja Bulc Raspopovič. Dogodka se je udeležila z namenom, da oceni mlade manekenke, od katerih so se nekatere po pisti sprehodile prvič. Izvedeli smo, da bodo nekatera dekleta z omenjeno agencijo podpisale pogodbo o zastopanju.

Producent dogodka je bil Matija Škof, spremljevalna glasba je prihajal izpod prstov DJ-Acota, nevidni povezovalec dogodka pa je bil Simon Zarabec.

Dogodek je podprla Mestna občina Novo mesto. Pomoč pri izvedbo pa je zagotovil še lifetyle portal Inbook.si in agencija 4You.

O MODNIH OBLIKOVALKAH IN KOLEKCIJAH

Ana Jelinič

Ana Jelinič je v Sloveniji že dodobra uveljavljena modna oblikovalka. Redno se udeležuje vseh večjih slovenskih modnih dogodkov in predstavlja svoje kolekcije na Ljubljanskem tednu mode. Svoja oblačila je predstavila tudi v tujini. Tokrat se je predstavila s kolekcijo jesen zima 2016/2017, ki jo je poimenovala 798 Hz. Kolekcija je čustvena, a ob enem močna, polna detajlov, ki ustvarijo enovito celoto. Oblačila iz kolekcije so nosljiva, narejena iz prijetnih materialov in elegantna, namenjena ženskam, ki si želijo nekoliko izstopati, a primerna za različne priložnosti. Kolekcijo sestavljajo tudi unikatni dodatki, usnjene torbice različnih velikosti, ki se s kolekcijo lepo ujemajo. Glasbena podlaga Anine modne revije je bila instrumentalna priredba glasbe DNA D, skupine DAN D. 

Anina oblačila so na voljo v Studiu ANA na Glavnem trgu 31 v Novem mestu.

Nina Pugelj

Nina Pugelj je pred kratkim zaključila študij oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani in Akademiji za likovno umetnost Łódź na Poljskem. Je članica skupnosti DesignON. Njena nova kolekcija oblačil je primerna za več priložnosti in temelji na geometričnih linijah, silhuetah in detajlih. Je preplet športnih, organskih in minimalističnih elementov. Poigrava se s kontrasti: mehko ≠ trdo; simetrija ≠ asimetrija; športno ≠ elegantno.

Kolekcija bo na voljo v Studiu ANA Glavnem trgu 31 v Novem mestu.

Vilinka

Kolekcije Vilinke sestavljajo krila, hlače, srajce, plašče, jakne, cekarje, copate in torbe modne blagovne znamke v različnih barvah in oblikah. Njihov izgled je popoln odraz slogana te modne blagovne znamke: »Domišljija je v barvah. Barve so v detajlih. Vilinka je vaš detajl.«

Oblačila Vilinke so na voljo v istoimenski trgovini na Glavnem trgu 14 v Novem mestu.

AJ; Fotografije: Dušan Smolnikar

Galerija

Modne oblikovalke
oblacila Ana Jelinic
oblacila Nina Pugelj
oblacila Vilinka
revija (1)
revija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava