KUD Godbe Črnomelj z zlato plaketo na 42. tekmovanju slovenskih godb

24.4.2024 | 11:40

KUD Godbe Črnomelj z zlato plaketo na 42. tekmovanju slovenskih godb

V soboto, 20.4.2024, smo se člani KUD Godbe Črnomelj udeležili 42. tekmovanja slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji, v organizaciji Zveze slovenskih godb, kjer smo z 88,89 % doseženih točk osvojili zlato plaketo. Na rezultat smo zelo ponosni, saj gre za potrditev, da kot glasbeniki delujemo več kot uspešno.

Zveza slovenskih godb razvršča pihalne orkestre v težavnostne stopnje glede na kvaliteto igranja, in sicer v 3., 2., 1. in Koncertno kategorijo. Godba Črnomelj si je mesto v prvi težavnostni stopnji priborila leta 2008 na tekmovanju v Laškem, pod vodstvom takratnega dirigenta Antona Kralja. Šest let pozneje, smo pod taktirko sedanjega umetniškega vodje Iztoka Štruclja na tekmovanju v Prevaljah s srebrno plaketo ohranili svoj naslov, tokrat pa z zlato plaketo na tekmovanju v Velenju ponovno upravičili svoje mesto med najboljšimi. Zaigrali smo 3 skladbe, in sicer za ogrevanje belokranjsko ljudsko Pastirče mlado, sledila je obvezna skladba Wind Suite v štirih stavkih, skladatelja Tilna Slakana, zaključili pa smo z Mystic River, katere avtor je Thomas Doss. Z razglasitvijo ocen je bil poplačan ves vložen trud in čas namenjen pripravam na tekmovanje, dosežek pa bo naše društvo zagotovo še močneje povezoval in gnal k nadaljnjim uspehom. Ob tem se zahvaljujemo vsem članom, še posebej dirigentu Iztoku Štruclju in predsedniku Andreju Matkoviču, sponzorjem, Občini Črnomelj in Glasbeni šoli Črnomelj ter JSKD – OI Črnomelj, za sodelovanje in podporo.

Ker biti godbenik ni samo naziv, je poslanstvo in način življenja. Tako je vsak izmed 56 članov orkestra prispeval edinstven del v mozaik interpretacije notnih zapisov ter s svojim igranjem pripomogel k uspehu – in ravno to je tisto, kar nas kot društvo in posameznike bogati. Ob tem vse zainteresirane stare in nove člane toplo vabimo v svoje vrste.

KUD Godba Črnomelj (Katarina Kuhar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava