Manca Špik in Kvatropirci na Aktualu: Med njimi posebna kemija

24.4.2024 | 12:00

Manca Špik in Kvatropirci na Aktualu: Med njimi posebna kemija
Manca Špik in Kvatropirci na Aktualu: Med njimi posebna kemija
Manca Špik in Kvatropirci na Aktualu: Med njimi posebna kemija

V studio Aktuala so prišli priljubljeni Kvatropirci in Manca Špik, ki so pred osmimi leti prvič skupaj zapeli skladbo z naslovom Pesem, ki je postala ena najbolj predvajanih pesmi na radijskih postajah. Zdaj pa jih je Manca spet povabila k sodelovanju. Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta jih povprašala, zakaj tako radi ustvarjajo skupaj, pa je basist Matej Kocen lepo povedal, da med njimi teče posebna kemija. Največkrat se srečajo v glasbenih studijih, kjer nastajajo njihove skupne pesmi. In pa na koncertih, kjer skupaj odpojejo različne pesmi, tako njihove kot pesmi drugih avtorjev in izvajalcev.

Klemen je želel Kvatropirce malo spraviti v zadrego, pa jih je vprašal, s katero pevko se bolje ujamejo, z Alyo ali z Manco, pa se je Matej Kocen spretno znašel: »Z obema je čudovito!«

Za njihovo novo skupno skladbo je besedilo napisal Rok Lunaček, glasbo pa Manca, pesem Če verjameš v ljudi nosi sporočilo, da naj vsak poskuša videti dobro v ljudeh. In v samem sebi.

Na odru Aktuala so naprej zapeli pesem Pesem, ki govori o poletju in Manca si je zaželela, da bi v deževnem in mrzlem dnevu z njo čimprej priklicali poletje.

Potem sta Matej in Manca sodelovala pri glasbenih ugankah – na različne besede, ki so jih prispevali gledalci in poslušalci Aktuala, sta morala zapeti pesmi, ki so v naslovu ali besedilu vsebovale te besede. Tako sta zapela Nasmeh poletnih dni, pa Ogenj v meni Aktualovke Martine Švab, pa Ko sije luna na obalo, Iz pekla do raja … šlo jima je zelo dobro.

Kvatropirci so povabili vse Aktualovce na koncert 7. junija v poletnem gledališču Studenec, Manca pa prav tako junija v dvorec Visoko in v Velike Lašče.

A. S.
Foto: Luka Švigelj

Galerija

_zzzobisk (1)
_zzzobisk (10)
_zzzobisk (11)
_zzzobisk (12)
_zzzobisk (13)
_zzzobisk (14)
_zzzobisk (15)
_zzzobisk (16)
_zzzobisk (2)
_zzzobisk (3)
_zzzobisk (4)
_zzzobisk (5)
_zzzobisk (6)
_zzzobisk (7)
_zzzobisk (8)
_zzzobisk (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava