DL: Maver z motorjem po Tajski

25.3.2023 | 16:45

DL: Maver z motorjem po Tajski

Antona Mavra smo pred dnevi zmotili na Tajskem. Z motorjem so ravno prispeli na enega najlepših tajskih otokov, ki je tudi drugi največji. Do konca izjemne motoristične avanture po Tajskem jim je potem ostalo še okoli 800 kilometrov do Hua Hina, kjer so predali najete motorje in se prek letališča Bangkok vrnili domov. »Ceste so presenetljivo dobre, po mestih je neverjetno gost promet, deželo pa zaznamujejo prekrasna narava, visoka kultura in čudovita arhitektura na eni strani, na drugi pa skromno in preprosto življenje. Domačini so izjemno prijazni in tudi sicer je Tajska znana po preprostih in spoštljivih ljudeh. Presenetila sta nas čistoča dežele in zelo dobra hrana,« nam je zaupal Maver.

Na motorju mu je družbo delala žena, v motoristični karavani pod vodstvom odličnega vodnika motorista s 14-letnimi izkušnjami pa so bili še štirje pari – vsi člani kluba Goldwing Dolenjska.

Na fotografiji (z leve proti desni) so: Kristina Dolanc, Ervin in Sonja Bevc, Jože Dolanc, Jaka in Ksenja Turšič, Irena Maver, Metka Dolanc, Tone Maver. Fotografiral je vodič Zvone, čigar sopotnica je bila Metka Dolanc.

Članek je bil objavljen v 4. številki Dolenjskega lista 26.  januarja 2023

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava