Eli sodniki preprečili pot do zgodovinske medalje

30.10.2022 | 09:00

Eli sodniki preprečili pot do zgodovinske medalje
Eli sodniki preprečili pot do zgodovinske medalje
Eli sodniki preprečili pot do zgodovinske medalje

Kljub temu, da lahko z velikim ponosom poročamo o izjemnem uspehu naše Ele Petan, ki je te dni na mladinskem svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila 5. mesto v borbah do 53kg, pa se bomo omenjenega tekmovanja spominjali po veliki krivici, ki ji je preprečila, da kot prva Slovenka stopi na zmagovalni oder na svetovnih prvenstvih.

Ela se je v prvem krogu pomerila z Imitik Nejmo iz Maroka. Borba se je končala z neoodločenim izzidom (1:1), po sodniški odločitvi pa je napredovala slednja. Po uvrstitvi Maročanke v finale je Ela tekmovanje nadaljevala v repasažnem krogu, kjer je naravnost blestela. Najprej je premagala Kokkinidou Atheno s Cipra, nosilko brona iz svetovnega pokala, nato Molnar Virag iz Madžarske, finalistko Budapest in Croatia Open, kar z 8:0 pa je odpravila še Makedonko Mihaelo Mishovsko. V boj za bron se je podala z Ortu Rebecco iz Italije, povedla že v začetku borbe, bila ves čas v vodstvu in nedvomno dominantnejša nasprotnica. Sodniki so njene akcije že v prvi minuti trikrat kaznovali s kontaktom in s tem porušili nadaljevanje začrtane taktike, a je Ela s svojo zrelostjo še vedno uspela obdržati prednost. V samem izteku borbe je kljub prednosti prve točke zadela še 1x, prejela zastavice vseh štirih stranskih sodnikov, glavni sodnik pa je odločil, da jo 10 sekund pred koncem diskvalificira s še četrtim kontaktom. Navzoči v dvorani so Elo iz borišča pospremili z aplavzom, sodnikom pa namenili žvižge sramotnega sojenja.

Kljub krivici in žalosti, da se mora že tako mlada vrhunska tekmovalka soočati s krutim človeškim faktorjem, ki velikokrat kroji šport, smo odločeni, da bomo garali še bolj, da bomo naslednjič nastopili še boljši in obljubljamo, da bomo v prihodnosti Elo vpisali na svetovni zemljevid kot najboljšo karateistko na svetu.

Lep pozdrav,

Fight Club Shony

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava