Z akcijo Otroci Triglava v Planico tudi otroci iz Posavja

23.3.2022 | 10:40

Med številnimi obiskovalci bo skoraj 4.000 osnovnošolcev.

Med številnimi obiskovalci bo skoraj 4.000 osnovnošolcev.

Po dveh letih premora bodo Planico znova napolnili navijači vseh generacij.

Po dveh letih premora bodo Planico znova napolnili navijači vseh generacij.

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo ta četrtek, 24. 3., na t.i. 'otroški dan', navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Ob tej priložnosti bo Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4.000 osebam ali več kot 3.770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo tudi okoli 170 oseb iz Posavja.

Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij: »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

V sklopu akcije bo ogled kvalifikacijske tekme Zavarovalnica Triglav omogočila tudi osnovnošolcem iz Posavja. »Na območni enoti Krško smo že tradicionalno povezani z lokalno skupnostjo, v kateri delujemo. Ob različnih priložnostih z veseljem podpremo tiste aktivnosti, ki prispevajo h krepitvi in varovanju zdravja. Da bi k aktivnemu in s tem zdravemu življenjskemu slogu spodbudili tudi mlade ljubitelje športnih skokov, bomo doživetje največjega slovenskega športnega praznika letos omogočili otrokom z dveh posavskih osnovnih šol, nekaterim osebam s posebnimi potrebami, njihovim spremljevalcem in eni veliki družini,« je pred četrtkovim dnevom v Planici povedala Polonca Seničar, direktorica območne enote Krško v Zavarovalnici Triglav.

Akcija Otroci Triglava v Planici je ena od aktivnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav že več desetletij sodeluje pri ustvarjanju največjega slovenskega športnega spektakla.

Zavarovalnica Triglav

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava