DL: Ponovila zaobljube - Zlata poroka Bradačevih

14.1.2022 | 13:00

Zlatoporočenca Danica in Žan Bradač sta obnovila poročne zaobljube. (foto: S. M.)

Zlatoporočenca Danica in Žan Bradač sta obnovila poročne zaobljube. (foto: S. M.)

Danica in Žan Bradač iz Trebče vasi pri Dvoru sta si ob 50. obletnici poroke v krogu najbližjih ponovno obljubila večno zvestobo v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Žužemberku. Na isti dan, točno pred pol stoletja, sta se poročila v cerkvi sv. Roka, na obeh slovesnostih pa sta bila poročni priči Žanov brat Peter in Daničina sestra Zvonka.

Ob visokem jubileju so se zakoncema v cerkvi pridružili kar trije rodovi. Zahvalno sveto mašo in obred je ob somaševanju duhovnikov Mateja Gnidovca in Saša Kovača daroval žužemberški dekan Franc Vidmar. V svoji pridigi se je slavljencema zahvalil za njuno nesebično delo v župnijski skupnosti. »Žan je ključar v cerkvi sv. Ahacija v Trebči vasi, ki je tudi po zaslugi žene Danice vedno urejena in pripravljena za bogoslužje. Danica je kot vestna članica župnijskega pastoralnega sveta vpeta v delo župnije, pomaga pri različnih dogodkih in slovesnostih,« je dejal dekan Vidmar.

Žan je tudi aktiven član Konjerejskega društva Suha krajina. S trdim delom na kmetiji v Trebči vasi sta v krščanskem duhu vzgojila štiri otroke, najbolj pa sta ponosna na deset vnučkov. Zlatoporočenca sta v življenju okusila marsikaj, zdravje pa jim še vedno dopušča, saj sta aktivno vpeta pri delu na kmetiji.

Članek je bil objavljen v 48. številki Dolenjskega lista 2. decembra 2021

S. Mirtič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava