Recept: Domača temna čokolada
20.10.2021 | 13:45
Čokolada bo imela bolj kremasto strukturo, če boste namesto kokosovega olja uporabili kakavovo maslo. Namesto vanilje ali skupaj z njo lahko čokoladi dodate tudi druge začimbe oz. dodatke: metin ekstrakt, cimet, kavo … V maso lahko umešate tudi različne vrste oreškov ali suhega sadja.
Sestavine št. oseb 2
100 g kokosove maščobe
120 g kakava v prahu
80 g javorjevega sirupa ali medu
1 ščepec vanilje
1 ščepec soli
Priprava
V manjši posodi počasi stopite kokosovo maščobo. V skledo dajte kakav v prahu, javorov sirup, vaniljo in sol. Prilijte stopljeno kokosovo maščobo in temeljito zmešajte.
S čokolado napolnite silikonske modele ali pa jo razporedite po s papirjem za peko obloženem pekaču.
Postavite jo v hladilnik, da se strdi (za najmanj eno uro). Nato jo odstranite iz modela oz. narežite na koščke.
Hranite jo v hladilniku.
Brez laktoze, brez glutena, za vegane.
njena.si
Umrl je harmonikar Jože Avbar
FranciD: Hvala ti za lepe melodije, počivaj v...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
Poroka na prvi pogled: Špela Gornik srečna z Borutom Peterlinom
pon, 29.4.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
FOTO: Pohod po medvedovih stopinjah 2024
tor, 30.4.2024
Recept: Jogurtovo pecivo s sadjem
ned, 28.4.2024
Fižol malo drugače
ned, 28.4.2024