FOTO: Guerilla modna revija: Ne-novo je res kul

5.10.2021 | 13:00

FOTO: Guerilla modna revija: Ne-novo je res kul
FOTO: Guerilla modna revija: Ne-novo je res kul
FOTO: Guerilla modna revija: Ne-novo je res kul

Zakaj želimo novo? Kaj je zgodba naših oblačil? Ali imajo rabljena oblačila slabšo energijo kot nova, narejena v "sweatshopih"? Ali so trendi krivi za večjo potrošnjo?

O teh in drugih zanimivih temah smo se pogovarjali na diskusiji Čigava oblačila nosim/Kdo nosi moja, v petek, 1.10.21 v Novem mestu, z zelo zanimivimi gostjami: gledališko in filmsko igralko ter televizijsko voditeljico Zvezdano Mlakar, modno oblikovalko in prejemnico Young talent Elle Style Awards 2020 Anjo Medle in predsednico društva Focus Živo Kavka Gobbo. Diskusijo je moderirala Mojca Žganec Metelko, direktorica zavoda KNOF so.p.

Sklep diskusije je, da je potrebno o teh vprašanjih govoriti na glas. Da je smisel v povezovanju, da imamo kot skupnost, če se povežemo, večjo moč kot posamezniki.

Vse kar potrebuješ je manj. In če potrebuješ manj, je tisto manj lahko bolj kvalitetno, ni potrebno, da je ceneno, ni potrebno, da je izdelano na drugem koncu sveta, ampak je lahko podpora domačim ustvarjalcem, ki jih je vse več.

Trajnost je res kompleksna in občutkom nemoči ob alarmantnih podatkih o škodi, ki jo delamo našemu planetu, je težko uiti.

Cilj je, da bomo ljudje v prihodnosti kupovali več ne-novega, da bomo prešli iz "imeti" na "uporabljati, nato pa predati naprej še drugemu v uporabo.

Ne-novo je res kul.

Izvirne stilske outfite iz ne-novih oblačil butikov Stara šola so na ulicah in mostu Novega mesta oživeli prostovoljci iz vsega sveta, ki sta jih združili  ESC prostovoljki na zavodu KNOF so.p., Natalia in Liza, preko svojega ESC projekta.

Dogodek se je sklenil z vzkliki, "Kdo bo rešil svet? MI!"

KNOF
foto: Lenart Lukšič

Galerija

_zrevija (1)
_zrevija (11)
_zrevija (12)
_zrevija (13)
_zrevija (14)
_zrevija (2)
_zrevija (3)
_zrevija (4)
_zrevija (5)
_zrevija (6)
_zrevija (7)
_zrevija (8)
_zrevija (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava