FOTO: Pohod po raških gričih

13.8.2021 | 13:40

FOTO: Pohod po raških gričih
FOTO: Pohod po raških gričih

Društvo upokojence Raka je v sklopu krajevnega praznika izvedlo druženje in pohod po raških gričih. Pohodniška pot jih je vodila mimo raškega župnišča in pokopališča do gorice Bajčevega hrama, potem na Vinji vrh, kjer jih je družina Žnideršič pogostila z aperitivi in vodo, hkrati pa se je nudil zelo lep pogled proti Gorjancem, Novemu mestu, pa skoraj do Zagreba.

Po kratkem postanku so se spustili nazaj proti - kot pravijo - Zabuču, kjer so si ogledali raško obalo. Pot so nadaljevali v Gradišče do Humekovih, kjer je bil rojen znani sadjar in čebelar Martin Humek. Tu jih je s kratkim kulturnim programom pričakala predsednica Društva upokojencev Fanika Metelko, vsem navzočim je nečakinja Humekovih Karin Humek, ki sicer živi v Švici in je trenutno na dopustu v Sloveniji, predstavila še družinsko drevo - da ga je izdelala, pa je potrebovala več let.

Pohod so kasneje nadaljevali do vile Cviček, katere lastnikiso  tudi potomci Humekovih, potem pa po vinogradniški poti na Senice, kjer so druženje zaključili pri Krošlju.

Celotni pohod po raških gričih je vodil Franc Bakšič.

Anton Hruševar

Galerija

_zzzraka (01)
_zzzraka (02)
_zzzraka (03)
_zzzraka (04)
_zzzraka (05)
_zzzraka (06)
_zzzraka (07)
_zzzraka (08)
_zzzraka (09)
_zzzraka (10)
_zzzraka (11)
_zzzraka (12)
_zzzraka (13)
_zzzraka (14)
_zzzraka (15)
_zzzraka (16)
_zzzraka (17)
_zzzraka (18)
_zzzraka (19)
_zzzraka (20)
_zzzraka (21)
_zzzraka (22)
_zzzraka (23)
_zzzraka (24)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava