Preživeli tri tedne v Španiji

23.4.2020 | 11:40

Preživeli tri tedne v Španiji
Preživeli tri tedne v Španiji

V nedeljo, 9. 2. 2020, smo se dijaki 3. letnika Ekonomske šole Novo mesto, program medijski tehnik, (Ema Nemanič, Eva Bojanec, Neža Keglovič, Andrej Matjašič, Nejc Mohar in Luka Cigale) odpravili proti prelepi Valenciji. Odšli smo namreč opravljat prakso v tujini. V Trstu so se nam pridružili še dijaki Ekonomske šole Celje, s katerimi smo skupaj preživeli tri tedne v Španiji. Ko smo pristali na letališču, nas je tam čakala vodička, nato pa smo se s kombijem odpeljali do apartmajev, v katerih smo bivali.

Ko smo se namestili, smo se takoj podali na avanturo po mesto in odkrivali še nepoznane predele Valencije. Z delom smo pričeli v torek. Delali smo v tiskarnah, kjer smo vse znanje, ki smo ga pridobili v treh letih, tudi uporabili v praksi.

V prostem času smo zelo radi hodili v mesto, poizvedovali o kulturi, jeziku in zgodovini mesta. Vreme nam je zelo ugajalo. Odšli smo se celo kopat v morje, ki ni bilo najbolj toplo, a je bilo vredno potrpljenja, saj se tako lahko pohvalimo, da smo plavali v španskem morju. Imeli smo kar nekaj ekskurzij. Prvi konec tedna smo obiskali Bio Park in Oceanografic, drugi konec tedna pa smo se preizkusili v kuhanju in pripravljali znameniti napitek Horchata in rižoto Paello.

Praksa v Španiji nas je med seboj močno povezala, bila je krasna življenjska izkušnja, ki je ne bomo nikoli pozabili. Lahko bi sicer ostali še malo dlje, vendar smo vseeno močno hvaležni vsem, ki so nam to omogočili.

Vračali smo se 29. 2. 2020. S Celjani smo se poslovili v Benetkah na letališču, kjer smo imeli malce neprijetno izkušnjo zaradi širjenja virusa Covid - 19, vendar smo skozi pregled vsi prišli brez kakršnih koli zapletov in se srečno, predvsem pa zdravi vrnili domov.

Ekonomska šola Novo mesto

Galerija

_zzspanija (1)
_zzspanija (2)
_zzspanija (3)
_zzspanija (4)
_zzspanija (5)
_zzspanija (6)
_zzspanija (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava