Nova spletna oddaja Šport med štirimi stenami

11.4.2020 | 08:45

Gost prve oddaje bo tudi Sevničan Blaž Janc (Foto: M. L., arhiv DL)

Gost prve oddaje bo tudi Sevničan Blaž Janc (Foto: M. L., arhiv DL)

Zaradi svetovne pandemije, povezane z virusom Covid-19, se je večina sveta ustavila tako rekoč “čez noč”. Šport pri tem ni bil nobena izjema. In del tega nenavadnega stanja so tudi slovenski športniki ter z njimi preostali s športom povezani deležniki. Tako se je Zavarovalnici Generali porodila ideja o redni tedenski spletni oddaji, ki jo bo ustvarjala skupaj z glavnimi sponzoriranci – Olimpijskim komitejem Slovenije, Smučarsko zvezo Slovenije, Košarkarsko zvezo Slovenije in Rokometno zvezo Slovenije.

Prva spletna oddaja Šport za štirimi stenami bo na sporedu že to nedeljo, 12. aprila, ob 20.15, najprej pa jo boste lahko spremljali na Facebook strani Zavarovalnice Generali in sodelujočih športnih organizacij, torej tudi na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije. Kasneje si bo posnetek celotne oddaje, kot izjav posameznih gostov (“highlights”) mogoče ogledati tudi na vseh spletnih platformah Košarkarske zveze Slovenije in ostalih sodelujočih v projektu.

Gostje prve oddaje bodo atletinja Maja Mihalinec, alpski smučar Štefan Hadalin, rokometni reprezentant Blaž Janc ter zlati član #mojtim Klemen Prepelič. Nosilna tema prve oddaje bodo izzivi, ki jih športnikom različnih disciplin predstavlja dejstvo, da morajo tudi oni ostati doma.

''Namerno smo se odločili usmeriti predvsem v reševanje novonastalih izzivov ter pogledu v prihodnost. Z domiselnimi ter praktičnimi idejami za vse v teh za življenje in šport težkih časih opolnomočenja in optimizma željnih posameznikov. Menimo namreč, da na stanje, kakršno je, vplivati ni mogoče, zato bo naše izhodišče realnost, v kateri smo se znašli. A ne kot “črna luknja”, ampak kot priložnost za nov začetek, drugačne, domiselne pristope. Šport in športniki so vselej bili in bodo lahko zgled mnogim. Če bomo z oddajo uspeli vsaj za kanček izboljšati športni jutri, bomo z doseženim vsekakor zadovoljni, trudili pa se bomo biti zares sodobni, drugačni ter optimistični'', so pred premierno oddajo Šport med štirimi stenami sporočili iz Zavarovalnice Generali.

V naslednjih dveh oddajah se bodo ustvarjalci najprej lotili pomena športnih psihologov pri sodelovanju s športniki v teh nenavadnih časih (nedelja, 19. april), v tretji oddaji pa pripravljajo pogovor s trenerji iz različnih športnih disciplin (nedelja, 26. april).

Košarkarska zveza Slovenije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava