Koronavirus: Prireditve odpovedane, tribune prazne ...

10.3.2020 | 12:40

Do nadaljnjega svoja vrata za dogodke zapira tudi novomeška Knjižnica Mirana Jarca ... (foto: Tomislav Urh)

Do nadaljnjega svoja vrata za dogodke zapira tudi novomeška Knjižnica Mirana Jarca ... (foto: Tomislav Urh)

Da bi zaustavili širjenje koronavirusa, bodo zaščitni ukrepi dodobra spremenili naš vsakdan. Kulturne ustanove odpovedujejo predstave, za dogodke se zapirajo knjižnice, tradicionalni dogodki, kot so Gregorjevi sejmi, se prestavljajo, spet drugi (npr. komemoracija na Javorovici), se odpovedujejo, ponekod bodo športne tekme pred praznimi tribunami ...

Prejete odpovedi beležimo tudi v rubriki Namig za premik na portalih lokalno.si in dolenjskilist.si, ampak - kot opozarjamo na več mestih - ni nujno, da nam bodo organizatorji sporočili prav vsako odpoved.

Svetujemo torej, da pred obiskom kakršnegakoli dogodka, tudi kino predstave denimo, in tudi če na naši spletni strani ni izrecno odpovedan, prej preverite pri organizatorju oz. gostitelju, ali dogodek dejansko bo.

V nadaljevanju nizamo nekaj sporočil naših zavodov, tudi odpovedi nekaj največjih prireditev, ostale posamezne dogodke, kot rečeno, odpovedujemo predvsem v Namigih ...

- KD Metlika

Zaradi nastalih zdravstvenih razmer – pojav koronavirusa - do preklica odpovedujemo vse dogodke v Kulturnem domu Metlika.

Hvala za razumevanje.

- Ljudska knjižnica Metlika

Spoštovani,

obveščamo vas, da zaradi nastalih zdravstvenih razmer – pojav koronavirusa do preklica odpovedujemo vse dogodke v Ljudski knjižnici Metlika.

Knjižnica sicer obratuje po ustaljenem urniku.

Sprejeli smo vse priporočene ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje in vseh ostalih pristojnih inštitucij.

Obiskovalce naprošamo, da v primeru obolelosti ne prihajajo v knjižnico.

Izposojeno gradivo lahko podaljšate v spletni aplikaciji Moja knjižnica, s klicem v knjižnico (07 369 15 22; 040 807 550) ali pa z elektronskim sporočilom na knjiznica-metlika@guest.arnes.si.

Do knjižničnega gradiva lahko dostopate tudi na daljavo preko spletne strani knjižnice, kjer so vam na voljo baze podatkov. Še posebej bi vas opozorili na BIBLOS – izposojo e-knjig in

Press reader – brezplačen oddaljen dostop do več kot 4000 naslovov dnevnega časopisja in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih sveta.

Hvala za razumevanje.

- KD Črnomelj

Glede na priporočila NIJZ in trenutnega stanja v državi vas obveščamo, da vsi dogodki v Kulturnem domu Črnomelj do 22. marca 2020 odpadejo. Denar za katerekoli vstopnice, kupljene v naši stavbi, si lahko povrnete v pisarni Kulturnega doma Črnomelj. O spremembah in nadomestnih terminih vas bomo obvestili naknadno.

Kino bo obratoval po običajnem razporedu. Pri obisku kina vas naprošamo, da ne prihajate, če kažete znake obolenja ali ste bili v zadnjih štirinajstih dneh na območju s povečanim tveganjem za okužbo ali v stiku z okuženimi osebami.

O morebitnih spremembah in dodatnih odpovedih vas bomo sproti obveščali. Za vaša vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 30 61 392 ali na elektronskem naslovu info@zik-crnomelj.si.

- Knjižnica Črnomelj

V Knjižnici Črnomelj, na podlagi priporočil glede širjenja koronavirusa, preklicujemo vse prireditve in dejavnosti od ponedeljka, 16. 3. 2020 do vključno petka, 27. 3. 2020.

Izposoja v knjižnici obratuje po ustaljenem urniku.

Ob vstopu v knjižnico si obvezno razkužite roke, saj je ustrezna higiena rok temeljni način za preprečevanje prenosa številnih bolezni.

Prosimo vas, da v primeru slabega počutja in obolelosti ne prihajate v knjižnico.

O nadaljnjih ukrepih vas bomo obveščali.

Hvala za razumevanje,

kolektiv Knjižnice Črnomelj

- Zavod Novo mesto:

Spoštovani,

v Zavodu Novo mesto ves čas spremljamo dogajanje in informacije v zvezi s širjenjem novega koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Na podlagi priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in v interesu zdravja naših obiskovalcev smo se odločili, da do nadaljnjega odpovedujemo vse dogodke v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdina in vse ostale dogodke v organizaciji Zavoda Novo mesto na ostalih športnih objektih.

Za vse dogodke bomo v najkrajšem možnem času poskušali zagotoviti nadomestne termine. O vseh novostih bomo javnost obveščali na spletni strani, v medijih ter na socialnih omrežjih Zavoda Novo mesto.

Športnim društvom in klubom, ki najemajo prostore v naših športnih objektih svetujemo, da ne organizirajo dogodkov, kjer je predvideno zbiranje večjega števila ljudi ter izvajajo svojo vadbo skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanje in šport.

Mladinski Center Oton do nadaljnjega zapiramo.

Hvala vsem za razumevanje.

- Knjižnica Mirana Jarca

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa je novomeška knjižnica prekinila z izvajanjem dogodkov do ponedeljka, 23. marca 2020.

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 je Ministrstvo za zdravje omejilo organizacijo prireditev v zaprtih prostorih, saj predstavlja preveliko zdravstveno tveganje za obiskovalce, predavatelje in organizatorje. Iz omenjenega razloga so se v novomeški knjižnici podobno kot v preostalih slovenskih osrednjih območnih knjižnicah odločili prekiniti z izvajanjem prireditvene dejavnosti, bibliopedagoških ur in ur pravljic. Ukrep velja za celotno javno knjižnično mrežo Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, vključno s krajevnimi knjižnicami, in sicer od torka, 10. marca, do ponedeljka, 23. marca 2020.

Hkrati obiskovalce knjižnice naprošajo, da v primeru obolelosti ne obiskujejo knjižnice. Namesto obiska priporočajo uporabo knjižničnih storitev preko telefona (07 / 393 46 00) ali uporabo sodobnih komunikacijskih poti s knjižnico: spletni servis Moja knjižnica, mobilna aplikacija mCobiss ali spletna pošta na naslov knjiznicanm@kmj.si.

V primeru obiska knjižnice obiskovalce prosijo, da si ob vstopu v knjižnico razkužijo ali umijejo roke, saj je ustrezna higiena rok temeljni, najenostavnejši in najučinkovitejši način za preprečevanje prenosa številnih bolezni.

O nadaljnjih postopkih vas bodo sproti obveščali, prav tako vas bodo pravočasno obvestili o novih terminih dogodkov.

Vse aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni in FB strani novomeške knjižnice.

- KC Primoža Trubarja Šentjernej

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci!

V skladu z odredbo Ministrstva za zdravje se tudi v Kulturnem centru Primoža Trubarja zaradi povečane stopnje tveganja do nadaljnjega prestavijo oz. odpovedo določene javne prireditve.

Za vse odpadle prireditve bomo poskušali čim prej uskladiti nadomestne termine.

Že kupljene vstopnice za odpovedane prireditve bodo veljavne tudi za nadomestne termine, v kolikor pa želite kupnino nazaj, vam bo le-ta povrnjena na tistem prodajnem mestu, kjer ste vstopnico kupili.

Seznam odpovedanih/prestavljenih dogodkov spremljajte tudi na spletni strani http://kc-sentjernej.si/spored ter Facebook strani in Instagram profilu.

Hvala za razumevanje!

- Posavski muzej Brežice

Spoštovani obiskovalci, Sporočamo vam, da se tudi v Posavskem muzeju Brežice pridružujemo javnim ustanovam, ki zaradi preventive prestavljajo dogodke v tem tednu. Naše kapacitete so manjše in k temu nismo zavezani po Odredbi, a vendar si želimo, da imate možnost obiskati naše dogodke brez omejitev in strahu. Zato vam sporočamo, da so naslednji dogodki prestavljeni:

Torek in sreda, 10. in 11. 3. 2020 – Festival etnografskega filma

Četrtek, 12. 3. 2020, ob 19.00 – Koncert in odprtje razstave »Med pticami, glasbo in nebom« …

Razstava Branka Brečka: Ptice Vrbine bo od četrtka že na ogled v Malem avditoriju.

Za ostale dogodke še sporočimo. Hvala vsem za razumevanje.

Muzej pa ostaja odprt, poskrbeli smo za priporočene ukrepe. Skupaj z vami pa se bomo in se držimo priporočil ter spremljamo dogajanje.

V imenu Posavskega muzeja Brežice, Alenka Černelič Krošelj

- Kulturni dom Krško

V skladu z odredbo Ministrstva za zdravje se tudi v Kulturnem domu Krško zaradi povečane stopnje tveganja do nadaljnjega prestavijo oz. odpovedo določene javne prireditve.

Za vse odpadle prireditve bomo poskušali čimprej uskladiti nadomestne termine.

Že kupljene vstopnice za odpovedane prireditve bodo veljavne tudi za nadomestne termine, v kolikor pa želite kupnino nazaj, vam bo le-ta povrnjena na tistem prodajnem mestu, kjer ste vstopnico kupili.

Prosimo za razumevanje.

- ZPTM Brežice

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice skladno z Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji ter izvajanja preventivnih ukrepov v zvezi s »Koronavirusom COVID-19«, predvidoma do ponedeljka, 23. marca 2020, odpoveduje srečanja, dogodke, ki potekajo v organizaciji zavoda:

11. 3. 2020 – predavanje Anja Tomažin Križnik in Sašo Panić

12. 3. 2020 – otroška predstava Rdeča Kapica

14. 3. 2020 – koncert Jolly rogers in St.Patricks večer

18. 3. 2020 – študentski žur

18. 3. 2020 – predavanje Socialna omrežja

20. 3. 2020 – Jam session vol. 38

21. 3. 2020 – izmenjevalnica oblačil

Ravno tako smo se v sodelovanju z Zavodom Sopotniki glede na trenutno stanje širjenja koronavirusa odločili, da iz previdnostnih razlogov storitev brezplačnih prevozov za starejše prekinjamo vsaj do petka, 13. 3. 2020.

Vsi odpovedani termini bodo nadomeščeni oziroma storitve izvedene takoj, ko bo mogoče. O vseh nadaljnjih spremembah bo zato zavod zainteresirane udeležence / najemnike prostorov sproti obveščal.

Prostori zavoda (mladinski center, mladinski klub – bar, hostel, mestna hiša) zaenkrat ostajajo odprti, kjer pa upoštevamo in smo poskrbeli za priporočene ukrepe.

Za uspešno izvajanje naših storitev je nujno zaupanje vseh uporabnikov in odgovorno ravnanje, zato želimo narediti vse, kar je v naši moči, da to zaupanje in odgovornost ohranimo.

O poteku nadaljnjega delovanja in ukrepanja, vas bomo obveščali sproti.

Hvala lepa in lep pozdrav.

- KC Semič

V skladu s priporočili ministra za zdravje in priporočili glede množičnih dogodkov Nacionalnega centra za javno zdravje v zvezi z virusom SARS-CoV-2 (covid-19) vas obveščamo, da prelagamo izvedbo vseh dogodkov, ki bi se odvili v tem tednu.

(Odprtje likovne razstave DLU, komedija Blumen aus Krain, Mladi in Semič - ideje za prihodnost, Praznovanje marčevskih praznikov, Jožefovo 2020, 25. obletnica PD Semič in koncert Hej partizan)

O novih datumih dogodkov vas bomo pravočasno obvestili.

Zagotovo pa se ve nov datum koncerta Adija Smolarja, ki se iz 28.3. prestavlja na soboto, 17. oktobra 2020, v KC Semič.

Hvala za vaše razumevanje!

- JSKD Sevnica

Glede na priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in trenutnega stanja v državi, Vas obveščamo, da Javni sklad RS za kulturne dejavnosti ODPOVEDUJE vse svoje prireditve in izobraževanja, ki so načrtovana do vključno nedelje, 22. 3. 2020.

Občina Šentjernej

- 26. Gregorjev sejem pri Qlandiji NM

Spoštovani,

v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ ter glede na povečano nevarnost okužb s korona virusom (COVID-19), smo prisiljeni 26. Gregorjev sejem 2020 prestaviti. Predvidevamo, da bo nadomestni termin 26. Gregorjevega sejma v prvem tednu junija 2020, in sicer od 5.6.2020 do 7.6.2020.

O podobnosti glede izvedbe prireditve Gregorjev sejem 2020 vas bomo sprotno obveščali.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo. mag. Robert Tomazin, vodja prireditve Gregorjev sejem 2020

- Komemoracija na Javorovici

Na podlagi sklepov Sveta za nacionalno varnost delno odpovedujemo spominsko slovesnost in komemoracijo na Javorovici.

Komemoracijo bomo izvedli v ožjem krogu – delegacije.

Spominska slovesnost na Javorovici se bo izvedla samo z položitvami vencev in cvetjem v spominski hram . Vse ostale aktivnosti so odpovedane.

Odpovedujemo vse udeležence proslave, praporščake, nastopajoče in obiskovalce.

Delegacije za položitev vencev in cvetja morajo biti zdrave osebe, pred vstopom na prireditveni prostor bodo razkuževalna sredstva rok, upošteva se navodila nacionalnega inštituta za zdravje.

Glavni organizator

Združenje borcev za vrednote NOB Šentjernej

- Varuh človekovih pravic bo obisk Metlike prestavil, pomoč ljudem pa s tem ne bo okrnjena ...

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo obisk Metlike, ki je bil načrtovan za sredo, 18. 3. 2020, zaradi objektivnih okoliščin prestavil.

Vsi, ki so se že prijavili na pogovore, bodo o tem osebno obveščeni, njihovi termini za pogovor ostajajo rezervirani.

Vsi, ki ocenjujejo, da nujno potrebujejo pomoč Varuha človekovih pravic pri uveljavljanju svojih pravic, lahko na institucijo kljub temu kadarkoli naslovijo svoje pobude.

To lahko storijo po elektronski ali navadni pošti, lahko pa tudi pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 15 30.

Njihove pobude bomo ne glede na okoliščine z vso skrbnostjo obravnavali in jim pomagali k odpravi kršitev njihovih pravic.

Nataša Kuzmič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava