Sestavine dobrega vodje, samo dodaj vodo

15.11.2019 | 09:40

Sestavine dobrega vodje, samo dodaj vodo
Sestavine dobrega vodje, samo dodaj vodo
Sestavine dobrega vodje, samo dodaj vodo
Sestavine dobrega vodje, samo dodaj vodo

Vodstvo KNOF poslovne skupnosti je vključen v program šestmesečnega mentorstva s ciljem prevetritve programov, ki potekajo pod okriljem KNOFa. Izplen: jasna struktura, kaj KNOF počenja, trije ključni stavki, kaj KNOF je in še bolj obetaven poslovni model, ki zaenkrat ostaja poslovna skrivnost.

Preko šestih mesecev smo naredili kar nekaj korenitih sprememb. Dobili smo novega direktorja in predsednico, novega sodelavca iz marketinga ter naredili miselni preskok iz podjetništva v posel.

Mentorstvo iz strani Uršule Butkovil iz BB consulting nam je omogočilo spoznavanje potreb klasičnega gospodarstva in prepoznavanje poslovnih partnerjev v lokalnih podjetjih, tudi za podporne programe, ki so usmerjeni v delo z ranljivimi skupinami. BB je v naših programih videl rešitev izzivov razkoraka med “socialo” in gospodarstvom ter KNOF kot most med tema dvema svetovoma.

Sklenili smo prvo partnerstvo z večjim lokalnim podjetjem, ki je v naši kreativnosti, svežini in prizadevanjem za boljši svet prepoznal priložnost, tako da bo jeseni KNOF štartal skupen partnerski produkt “Barva za prenovo pohištva”.

Na mentorskih srečanjih smo izdelali koncept vodenja skupnosti KNOF, naučili prevzeti odgovornost in to tudi uradno pokazali, ko sta Primož in Maja Hudej bila izvoljena za zakonita zastopnika dveh hčerinskih podjetij v KNOFu. Preko mentorske delavnice smo pokazali, da je vsak sodelavec v KNOFu lahko tudi mentor, vodja oziroma prenašalec znanj in veščin, ki jih ima. Tadeja Bučar iz “Creative nomads” je skovala pomenljiv slogan “each one, teach one”.

Poleg zaposlenih sta na srečanjih sodelovali tudi prostovoljski iz tujine Aleksandra in Nina, ki sta lahko spoznavali in soustvarjali samo bit skupnosti KNOFa v luči svetovnih trendov, kar se nam zdi zelo pomembno.

KNOF Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava