Turnir ITTF: Jorgić suvereno med šestnajsterico

15.11.2019 | 08:15

Turnir ITTF:<strong> </strong>Jorgić suvereno med šestnajsterico
Turnir ITTF:<strong> </strong>Jorgić suvereno med šestnajsterico

Član NTK Krka Novo mesto Darko Jorgić, aktualni slovenski državni prvak, je na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum v Linzu uresničil napoved, da lahko napreduje med  najboljšo šestnajsterico turnirja, na katerem igra praktično vsa svetovna namiznoteniška srenja.

Krkaš Darko Jorgić, 49. igralec svetovne lestvice, je v slabih šestdesetih minutah premagal štirinajstega igralca s svetovne lestvice Jan Woojina iz Južne Koreje (4:2, 5, -9, -8, 9, 12, 13). Za mizo je igral zbrano, navdušil je v zadnjih dveh setih, ki sta bolj kot igralca zaradi negotovosti  'namučila' gledalce. V osmini finala se bo tako pomeril z boljšim iz dvoboja med trenutno številko ena svetovnega namiznega tenisa, Kitajcem Zhendong Fanom in Japoncem Mizukijem Oikawo.

Jorgić, ki je znan po umirjenih, premišljenih izjavah, je že pred dvobojem s silovitim nasprotnikom napovedal, da ima za zmago veliko možnosti in da verjame v svojo dobro formo. Po tekmi pa je bil kratek – najbrž je bil z mislimi že pri dvoboju s trenutno najboljšim igralcem na svetu – in znova umirjen: »Zadovoljen sem. Dvoboj sem taktično odigral zelo dobro. Jutri me čaka pomembna tekma, saj sta oba možna nasprotnika v sami špici sveta, a niti približno se ne bom vdal.«

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava