Jacqueline Kale - naturalizirana Metličanka išče ljubezen

22.8.2019 | 14:00

V hrvaški različici oddaje Ljubezen po domače ni bila nikoli do nikogar žaljiva. (foto: Aleš-Rod)

V hrvaški različici oddaje Ljubezen po domače ni bila nikoli do nikogar žaljiva. (foto: Aleš-Rod)

Simpatična Jacqueline se je prikupila hrvaškim gledalcem. Se ji bo uspelo prikupiti tudi slovenskim? (foto: Aleš-Rod)

Simpatična Jacqueline se je prikupila hrvaškim gledalcem. Se ji bo uspelo prikupiti tudi slovenskim? (foto: Aleš-Rod)

Jacqueline Kale (50) se je resničnostnega šova Ljubav je na selu udeležila že na Hrvaškem, kaj kmalu pa jo bodo lahko slovenski gledalci spoznali v slovenski različici tega šova, v oddaji Ljubezen po domače.

Ime dobila po stevardesi

Njeno pravo ime je sicer Žaklina, izbral pa ga je njen krstni boter, v Srbiji je namreč navada, da krstni boter izbere otrokovo ime. Do takšne izbire je prišlo zaradi simpatije, ki se je razvila visoko v zraku: nekoč je boter srečal stevardeso s tem imenom in bila mu je tako všeč, da je prav to ime izbral za svojo krščenko. Po ločitvi od moža si je ime spremenila v izvirno, francosko obliko.

Iz hribovske vasice v Skopje

Rodno Srbijo, kjer se je rodila v majhni hribovski vasici na tromeji Srbije, Bolgarije in Makedonije, so zapustili pri njenih dveh mesecih. Preselili so se v Makedonijo, v mesto Kriva Palanka. Ko je starejši brat končal gimnazijo – Jacqueline je imela takrat kakšnih osem let –, so se zaradi njegovega nadaljevanja šolanja na fakulteti preselili v Skopje.

V Makedoniji je živela do svojega 29. leta, nato pa je skupaj z možem prišla v Slovenijo. Možev oče namreč prihaja iz Slovenije in mož je takrat želel izkoristiti priložnost za boljši zaslužek v Sloveniji. Tako ji ni preostalo drugega, kot da pripravi kovčke in se pridruži možu na njegovi poti k njegovemu očetu v Metliko.

Šok ob prihodu v Slovenijo

Ko so prišli v Slovenijo, je bila Jacqueline osupla. Navajena je bila Skopja, ob prihodu v Metliko, ki je imela le eno cesto in en semafor, pa se je počutila grozno. Kmalu je dobila zaposlitev v bližnji pekarni, a se ji ni niti sanjalo, da bo njen delovnik tako naporen, saj je morala delati tudi po 16 ur na dan. Delo v pekarni je opravljala štiri leta, nato pa izmučena od dolgih napornih dni delo našla v osnovni šoli, kjer je ostala nadaljnjih 17 let.

Po 25 letih zakona je ponovno samska

Jacqueline je bila poročena natanko dan manj kot 25 let. Z možem sta se razšla pred štirimi leti, ko je spakirala kovčke in odšla živet na svoje. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, 26-letna Martina in 22-letni Mario. Sin že živi s svojo partnerico, medtem ko hči živi z očetom v Metliki. Vzrok za njun razhod je tičal v popolnoma različnih značajih, in kot pravi sama, preprosto ni šlo več.

Uspešno opravila izobraževanje za maserko

Pred približno 15 leti, ko je bila zaposlena v vrtcu za polovični delovni čas, se je odločila in opravila izobraževanje na zdravstveni šoli v Celju za ročno, klasično masažo. Pozneje se je priučila še limfne in športne masaže. Takrat je odprla svoj masažni salon, ki ga je imela približno dve leti. Zdaj »prijateljsko« zmasira le še kakšno prijateljico ali prijatelja.

Dela kot natakarica v bližnjem lokalu

Jacqueline je poleg rednega dela vedno opravljala še dodatno delo, da se je lažje prebila skozi mesec, skrbela za hčer, ki je študirala, in sina, ki je takrat obiskoval zadnji letnik računalniške šole. Zdaj opravlja delo natakarice v bližnjem lokalu.

Vstop v šov Ljubav je na selu

V resničnostni šov na hrvaški televiziji se je prijavila za šalo, niti mislila si namreč ni, da bo sprejeta. Do prijave je prišlo naključno, ker spremlja njihov program, kjer je mimogrede zasledila oglas za oddajo.

Pri hrvaških gledalcih je bila zelo priljubljena

Njeni spomini na sodelovanje v šovu Ljubav je na selu so lepi. Pravi, da so hrvaški ustvarjalci šova za njih lepo skrbeli in jih ves čas razvajali. Snemanje je bilo zanjo kar naporno, a ob poznejšem prebiranju pozitivnih komentarjev o sebi je na to kmalu pozabila. Zaupala nam je, da toliko lepih in pozitivnih besed od gledalcev resnično ni pričakovala.

Zaradi pozitivnih vtisov v hrvaški različici tega šova zdaj vstopa še v slovensko

Zanima jo predvsem, ali bodo tudi slovenski ustvarjalci šova tako skrbeli za udeležence, kot so to počeli na Hrvaškem.

Izbranec naj bi bil …

Od svojega morebitnega izbranca v oddaji Ljubezen po domače si želi predvsem, da ima močan značaj, je visok, temnolas in star največ 50 let. Jacqueline ne mara zadržanih in preveč umirjenih moških.

Svet24/vklop/Stop

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava