Županovo vino 2019 - tokrat bo rdeče

5.2.2019 | 13:40

Županova vina skozi leta (foto: Rok Petančič)

Županova vina skozi leta (foto: Rok Petančič)

Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom organizirajo izbor za »Županovo vino 2019«, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. V letu 2019 bo kot županovo vino izbrana rdeča zvrst, letnik 2018.

Nosilec in izvajalec letošnjega izbora je Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj.

K sodelovanju vabimo pridelovalce, ki lahko v odkup ponudite minimalno 400 litrov vina. Sodelovanje omogočamo občanom občine Sevnica, ki imate svoje vinograde v sevniški občini, vpisane v register pridelovalcev, in imate opravljeno prijavo pridelka. Izbrani pridelovalec bo za svoje vino pri pooblaščeni organizaciji opravil ustrezno analizo, v kolikor ta še ni bila opravljena. Izbrano vino bo odkupljeno po ceni 3,5 evra za steklenico. Za polnitev vina izbrani pridelovalec zagotovi buteljčne steklenice (0,75l), zamaške in PVC tulce, Občina Sevnica pa zagotovi embalažo in etikete.

Pridelovalec poskrbi za stekleničenje vina, steklenico opremi z etiketami, spravi v embalažo in dostavi. Vzorce zbirajo predstavniki vinogradniških društev. Sprejem vzorcev (2 steklenici) bo 7. februarja 2019, od 16. do 20. ure, v Bifeju Teraž v Boštanju. Več informacij posreduje Jože Simončič, predsednik Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj (041 227 355). Kotizacija po vzorcu znaša 7 evrov. Ocenjevanje vzorcev bo potekalo 9. februarja 2019 v Vinski kleti Mastnak, izbran pa bo vzorec, ki bo dosegel najvišje število točk. Izbrano županovo vino bomo uradno razglasili 1. marca 2019.

Prepričani smo, da bo tudi letošnje županovo vino uspešen promotor naše občine, naših vinogradnikov in vinogradniške dediščine, zato vljudno vabljeni k sodelovanju.

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica, in predsedniki vinogradniških društev sevniške občine Jože Simončič, Branko Arih, Uroš Flajs in Renata Kuhar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava