FOTO: Praznični večer penin, slajših vin in Grajskih mesnin
19.12.2018 | 13:15
V okviru projekta »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje«, katerega nosilec je KŠTM Sevnica, je četrtek, 13. decembra 2018, v organizaciji Kmečke zadruge Sevnica v novi Grajski in Vinski dvorani Hotela Ajdovec v Sevnici potekal poseben vinsko-kulinarični večer, Praznični večer penin, slajših vin in Grajskih mesnin. Nameni večera so bili aktivna promocija vina modra frankinja in regionalne posavske kulinarike, dvig dodane vrednosti obstoječih pridelkov, spodbujanje uporabe lokalno pridelane hrane in vin, spodbujanje lokalne samooskrbe ter kakovostne in varne hrane za zdrav odnos ter skrb za regionalno okolje.
V pravem decembrskem vzdušju, ki ga je pričaralo tudi naletavanje snežink, smo spoznali lokalne penine in slajša vina vinarjev Zdravko Mastnak, Vino Kozinc, Kmetija Kobal, Domaine Slapšak in Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje ter jedi iz lokalnih sestavin, predvsem Grajskih mesnin, ki jih je kulinarično odlično osmislila ekipa restavracije Ajda. Ob prijetnem druženju in glasbenem programu Vokalne skupine Vilinke smo izkusili edinstveno vinsko-kulinarično doživetje.
Rok Petančič
KŠTM Sevnica
Umrl je harmonikar Jože Avbar
FranciD: Hvala ti za lepe melodije, počivaj v...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
Poroka na prvi pogled: Špela Gornik srečna z Borutom Peterlinom
pon, 29.4.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
FOTO: Pohod po medvedovih stopinjah 2024
tor, 30.4.2024
Recept: Jogurtovo pecivo s sadjem
ned, 28.4.2024
Fižol malo drugače
ned, 28.4.2024