DL: Zdravstveno postajo bodo malo prenovili; nova pediatrinja v začetku 2017

31.7.2016 | 16:15

DL: Zdravstveno postajo bodo malo prenovili; nova pediatrinja v začetku 2017

Ob predstavitvi programa dela in finančnega načrta Zdravstvenega doma Novo mesto za letošnje leto je šentjernejske svetnike najbolj zanimalo, kako se bo nekatere probleme reševalo v Zdravstveni postaji Šentjernej. Najprej so spregovorili o pediatrinji - Šentjernejčani si želijo zagotovitev stalnega pediatra s polnim delovnim časom in urejeno nadomeščanje. Sedanja pediatrinja je namreč prevečkrat odsotna; ker prihaja iz Karlovca, so zaradi slabega znanja slovenščine včasih tudi težave s sporazumevanjem.

Pomočnica direktorice Katarina Drenik je povedala, da se težav zavedajo in jih rešujejo, v bližnji prihodnosti pa da bo možen izbor našega kadra, saj že letos ena zdravnica zaključuje specializacijo pediatrije, prihodnje leto pa še nekaj, tako da lahko novo pediatrinjo v Šentjerneju najkasneje pričakujejo v začetku leta 2017. To je sicer malo pozneje od obljube prejšnje direktorice zavoda, da pride letos poleti, a vseeno bolje kot nič.

V Šentjernej je namenjena tudi splošna zdravnica - specializantka Vesna Škrbec Murn, ki že sedaj pomaga zdravnici Darji Radešček, jo nadomešča ter se uvaja in spoznava ljudi. Veliko nezadovoljstva med občani je nasploh menda zaradi nadomeščanj odsotnih zdravnic, ko kar naprej prihajajo v obravnavo drugam, kar ni isto, vztrajajo pa tudi pri delovanju laboratorija, kar je pomembno zlasti za starejše občane, saj se morajo sicer voziti v Novo mesto.

Zdravstvena postaja bo v okviru investicijskega vzdrževanja letos malo prenovljena. Po besedah Drenikove bodo uredili vodovod, kjer so težave, zamenjali bodo okna, stavbo prebelili, v zobni ambulanti poskrbeli za nov zobozdravstveni stol itd. Za šentjernejsko postajo naj bi namenili okrog 50 tisoč evrov.

Članek je bil objavljen v 16. številki Dolenjskega lista 21. aprila 2016

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava