Mladi Belokranjci - trije 17-letniki

29.3.2016 | 13:00

Mladi Belokranjci - trije 17-letniki

Mladi Belokranjci so narodno-zabavni ansambel pod vodstvom mentorjev Jake Janca in Slave Pluta, katerega sestavljajo trije mladi fantje iz Semiča, ki skupaj delujejo že dve leti, zgledujejo pa se po Modrijanih in Gadih. Harmonikar je Patrik Luka Cekuta, kitarist Matic Pašič in basist Dino Subašić.

Dino, star 17 let, zelo uživa v glasbi, igra bas kitaro, kitaro, trobento, klavir in poje. Z glasbo se ukvarja že od sedmega leta starosti. Posluša čisto vse zvrsti glasbe, od slovenskih pevk pa mu je najbolj pri srcu Nina Pušlar. V prostem času pa se ukvarja tudi s športom, košarko.

Patrik, prav tako star 17 let, igra harmoniko, klarinet, bobne in poje. Tudi on se že od sedmega leta ukvarja s glasbo. V prostem času pa je rad v družbi živali. Zanimajo ga tudi motorji in »vse, kar smrdi po bencinu«, kot je rekel sam.

Tretji član pa je Matic in tudi on je star 17 let, igra pa kitaro, električno kitaro ter klavirsko harmoniko, prav tako pa tudi poje. Matic se z glasbo ukvarja že od osmega leta starosti. Rad igra pikado in posluša različne zvrsti glasbe. Pravi pa tudi, da je priden, saj brez težav pospravi kuhinjo, ko ga mamica prosi za to.

Poznajo se že od majhnih nog. Že v vrtcu so namreč skupaj »kakali v pleničke« in poznajo vse svoje skrivnosti.

Pred dvema letoma so izdali prvo avtorsko skladbo z naslovom Pogrešam te. Druga avtorska skladba nosi naslov Tebi pesmi bi pel, besedilo zanjo je napisal Dino. Tretja njihova pesem pa se imenuje Verjemi mi. Vse tri pesmi so fantje napisali sami. Še letos poleti pa bo nared že njihova četrta pesem, o kateri pa fantje za zdaj še ne govorijo.

Med fanti včasih pride tudi do kakšnega spora, a na odru kmalu pozabijo na vsakršno zamero. Pravijo pa tudi, da se nikoli ne naveličajo igranja v ansamblu.

Mentor pravi, da z njimi ni težko delati in da so nadvse pridni.

Za konec pa nam je Dino povedal tako: »Ko prideš na oder, začutiš tako energijo, ki je nekaj posebnega in si rečeš - TO JE TO!«

Maja Veršaj
Fotografije: Eva Mlakar

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u (7)
_u (8)
_u

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

30.3.2016Oceni Oh!!! 

"Zelo močno" so me "navdušili....17

30.3.2016Oceni Kika 

Fantje so res enkratni,ta energija prežeta z mladostjo,samo tako naprej.Še veliko uspeha naprej!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava