DL: Rokomet se spet vrača v Metliko

25.8.2012 | 11:20

Marjan Mužar

Marjan Mužar

Predsednik Rokometnega kluba Metlika Marjan Mužar je prepričan, da prihaja rokomet v metliško občino skozi velika vrata. Da bi spodbudili razvoj športa, so v začetku leta 2007 ustanovili športno društvo Metlika. Začeli so z rokometom, a ker so pri tem tudi ostali, se je društvo štiri leta pozneje preimenovalo v Rokometni klub Metlika, saj kot športno društvo v rokometu ni bilo dovolj prepoznavno.

Konec lanskega leta je vajeti kluba, ki šteje 97 članov, ob ustanovitvi pa jih je društvo imelo 43, prevzel Marjan Mužar. Gre za edini klub v dvoranskih športih v občini. Ima tri  selekcije: mlajše dečke B, starejše dečke B in starejše dečke A. V novi sezoni bodo začeli še s kadeti, torej srednješolci, ki so jih doslej posojali rokometnemu klubu Črnomelj.

»Upam, da nam tega načrta ne bo preprečila finančna stiska, ki je vse večja. Letos sem poslal 100 prošenj za sponzorstvo, a smo dobili le nekaj 100 evrov. Obnašamo se zelo racionalno. Upravni odbor dela zastonj, največje stroške pa imamo s prevozi na tekme, plačilom trenerjev in z opremo. Iz občinskega proračuna smo prejeli lani 6.300 evrov, precej pa prispevajo tudi starši,« pove Mužar ter doda, da v klubu posveča še posebej veliko pozornost zdravju.

Lani so s starejšimi dečki B osvojili 6. mesto v državi, kar je po Mužarjevem za klub s tako kratko tradicijo velik uspeh. Dokaz, da v klubu dobro delajo, je tudi dejstvo, da vsako sezono vpokličejo na treninge na reprezentančnem nivoju po tri njihove rokometaše. Sicer pa načrtujejo še dekliško selekcijo, ko bodo imeli dovolj denarja. Metliške rokometašice so bile namreč nekdaj zelo uspešne.

V Rokometnem klubu si želijo, da bi se jim pridružilo čim več mladih, tudi tistih, ki jim ni do tekmovanja, ampak bi želeli igrati rokomet rekreativno. »Ne gre zgolj za šport, ampak je  pomembno, da mladi v naši občini v občutljivih letih odraščanja koristno porabijo svoj prosti čas. Naša vrata so zato na stežaj odprta prav vsem. Tudi zato apeliram na vse, ki so pripravljeni sodelovati, da pomagajo ohraniti ta šport v metliški občini, « pravi Mužar ter pristavi, da je vodstvo kluba zagnano, zato je prepričan, da se rokomet vrača v Metliko skozi velika vrata.

Rokometni klub Metlika je ob lanski Vinski vigredi pripravil prvi mednarodni rokometni turnir in letos načrtujejo že  drugega. Kot pravi Marjan Mužar, morajo navaditi le še občinstvo, da bo bolj množično obiskovalo tekme.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista 10. maja 2012.

M. Bezek-Jakše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava