Volitve 2006: Prvi seji še v Brežicah in Mirni Peči

16.11.2006

Prva seja v Brežicah

Danes popoldne se je v novi sestavi prvič sestal brežiški občinski svet. Na seji so med drugim mandat podelili staremu/novemu županu Ivanu Molanu (že v prvem krogu volitev je zmagal z 64,12-odstotno podporo) ter seveda tudi vsem 30 izvoljenim občinskim svetnikom.

Največ (11) jih ima SDS: poleg Molana so to še Patricia Čular, Marko Hercigonja, Robert Žagar, Jernej Zorko, Mitja Oštrbenk, Irena Rudman, Tatjana Močan, Jože Šepec, Ivan Pondelak in Franc Kelher. Mesto svetnika bo po imenovanju Ivana Molana za župana iz vrst SDS zasedel Franc Zidarič. Šest svetnikov ima LDS: Matjaž Pegam, Vladimira Kežman, Jože Avšič, Franc Urek, Uroš Škof in Janko Kržan. Po tri svetnike imata SLS (Lado Križman, Ivan Kovačič in Ivan Sušin) ter Socialni demokrati (Rajka Križanac, Milena Jesenko in Franc Gorišek). Dva svetnika imata Desus (Jožica Obradovič in Marjan Jurkas) ter PUM in AS (Mladen Strniša in Jurij Pezdirc), po enega pa Stranka ekoloških gibanj (Hrvoje Teo Oršanič), SNS (Stanko Radanovič) in Neodvisna lista svetnikov Brežice (Franc Golobič). Na podlagi proporcionalne razdelitve glasov glede na rezultat volitev so v Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenovani: Marko Hercigonja, Jernej Zorko, Tatjana Močan (vsi SDS), Jože Avšič, Franc Urek (oba LDS), Milena Jesenko (SD) in Lado Križman (SLS). Za predsednika omenjene komisije je bil imenovan Marko Hercigonja, za podpredsednika pa Jože Avšič.

Tudi v Mirni Peči konstitutivna seja svetnikov

Mirnopeški župan Zvone Lah (22. oktobra je dobil 55,45 odstotka glasov) bo v novem štiri-letnem mandatu v občinskem svetu imel pet svetnikov svoje SDS (to so Janez Mežan, Karel Povše, Janez Sluga, Anton Režek in Andrej Kastelic), en svetnik prihaja iz SLS (Stane Bevc). Med desetimi mirnopeškimi občinskimi svetniki, ki se bodo prvič sestali danes popoldne, pa so štirje neodvisni (Dominik Rajšelj -gibanje Radi imamo Mirno Peč, Marjan Parkelj - Marjan Parkelj in skupina volivcev, Drago Muhič - Marko Vinko Kupljenik in skupina volivcev ter Zvonko Papež - Zvonko Papež in skupina volivcev).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava