Spletni arhiv

Začetni datum: sobota, 27.4.2024

DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
sob, 27.4.2024 (18:40) — Lokalno aktualno
Dolgoletna kadrovska podhranjenost MIR-a občin Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Kostanjevica na Krki – Inšpektorica na dolgotrajnem bolniškem dopustu, redarja ni – Razpisi neuspešni – Občine razmišljajo o drugačnih rešitvah

Petru Vilfanu je dal banano
sob, 27.4.2024 (17:30) — Lokalno aktualno
Mojster skrite kamere in veliki košarkarski navdušenec se še vedno nasmeji do solza, ko se spomni na rivalstvo pod košem.

Ključ do vitkosti so brusnice in regrat, oboje lahko pripravite na okusen način
sob, 27.4.2024 (16:30) — Lokalno aktualno
Regratu je poleg gurmanskih treba vedno pripisati še shujševalne učinke, v prid katerih govori dieta z regratovim in brusničnim čajem. Ob njej opazimo razliko na trebuščku že po enem dnevu.

DL: Žarko Krese - mojster golaža
sob, 27.4.2024 (15:30) — Lokalno aktualno
Dolga leta najbolj priljubljen izdelovalec ključev Žarko Krese že nekaj časa uživa v zasluženem pokoju, še vedno pa se odzove na klic, če kdo potrebuje pomoč. Ob tem, da je velik ljubitelj narave, živali, čebel in gozda, mojster borilnih veščin kempo, za povrhu pa še lovec, je znan tudi kot odličen kuhar. Takole smo ga v objektiv ujeli ob kuhanju golaža. Priprave sta se lotila s prijateljem Jožetom Benkičem, sicer vrhunskim strelcem na glinaste golobe v LD Otočec. Golaž je bil namenjen v zahvalo gasilcem, s katerimi otoški lovci odlično sodelujejo.

FOTO: Postati in ostati motorist
sob, 27.4.2024 (14:30) — Vaša zgodba
Na krškem poligonu Raceland so letos motoristom znova prikazali na poligonu vaje, predvsem spretnostno vožnjo ter zaviranje v sili in napake pri izbiri in nakupu (napačnega) motornega kolesa, saj nekateri precenijo svoje motoristične sposobnosti (tako mlajši kot starejši vozniki motornih koles).

DL: Chante pleše
sob, 27.4.2024 (13:20) — Lokalno aktualno
Na fotografiji je ameriška plesalka Chante Brown, ki je iz rojstnega Chicaga pred leti sledila srcu in prišla v Črnomelj. Na nenehnem potovanju je dolga leta iskala prava orodja, s katerimi bi svoje življenje uskladila do te mere, da bi lahko ostala v ravnovesju s sodobnim svetom, pri tem pa spoštovala potrebo po izražanju svojega pristnega divjega duha in gibanja. Njena ljubezen do dinamičnega gibanja jo je vodila v ognjevito afrobrazilsko borilno veščino capoeira, ki jo je pripeljala do umetnosti pretoka in ekstatičnega plesa skozi telo. Pogosto jo lahko srečamo v Beli krajini, kjer pod okriljem Arabeske s kolegicami poučuje mlade plesalce in v Ameriki pridobljeno znanje nadgrajuje z improviziranim blues plesom.

Ljudje ob Kolpi: Marko Račič
sob, 27.4.2024 (12:30) — Vaša zgodba
Marko Račič, športnik, trener, statistik, olimpijec
Rojen 25. aprila 1920 v Adlešičih
, umrl 27. maja 2022 v Sežani

D: Portret tedna - Darinka Pirc
sob, 27.4.2024 (11:40) — Lokalno aktualno
V dneh ob slovenskem kulturnem prazniku je bilo veliko slišati o kulturi in umetnosti. Umetnost pa je tudi krmariti svoj čolnič življenja tako, da si zadovoljen in izpolnjen, da torej delaš, kar te veseli in bogati.

Srečanje starostnikov na Uršnih selih
sob, 27.4.2024 (11:00) — Vaša zgodba
V soboto, dne 20. aprila 2024, je Krajevni odbor Rdečega križa Uršna sela pripravil ''Srečanje starostnikov''.

Čebele - prijateljice za prihodnost
sob, 27.4.2024 (10:30) — Vaša zgodba
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v mesecu do svetovnega dneva čebel (20. 5.) pripravlja pestro dogajanje, namenjeno osveščanju o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeka in naravo. Zvrstilo se bo tudi več dogodkov za odrasle in otroke v vseh enotah novomeške knjižnice.

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči bo maja v Metliki
sob, 27.4.2024 (09:50) — Vaša zgodba
V organizaciji Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Metlika, občine Metlika in Uprave RS za zaščito in reševanje, izpostave Novo mesto, bo v soboto, 11. maja 2024, med 8.30 in 13.00 uro v Metliki  XXVIII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Na preverjanju bo sodelovalo do 12 ekip prve pomoči, njihovi člani pa bodo morali oskrbeti najmanj 16 poškodb ponesrečencev v različnih nesrečah, ki nas lahko prizadenejo ob naravnih in drugih nesrečah. Tekmovanje se bo pričelo pred gasilskim domom v Metliki, potekalo pa bo v mestu Metlika. Poleg tekmovalnega dela bo pred gasilskim domom Metlika organiziran tudi spremljevalni program: preventivni programi Rdečega križa Metlika, Centra za krepitev zdravja ZD Metlika in NIJZ Novo mesto.

Na ekskurzijo v London
sob, 27.4.2024 (09:00) — Vaša zgodba
Našo ekskurzijo smo začeli ob 3:15 zjutraj. Odpeljali smo se izpred šole in se peljali približno 4 ure do letališča Marco Polo v Benetkah. Naš let je trajal dobri 2 uri in okoli 11:45 po lokalnem času smo varno pristali v Londonu. Prvi dan smo se malo sprehodili po Londonu, kje smo kupili spominke. Najprej smo šli do postaje King's Cross, kjer je svoje potovanje začel Harry Potter. Nato smo obiskali pisani predel Camden Town z vedno živahno tržnico. Sledila je večerja v baru, kjer smo preizkusili tradicionalno angleško hrano fish & chips. Sprehodili smo se po Oxford Street, kjer smo obiskali najstarejšo knjigarno ter največjo trgovino z igračami. Sledila je vožnja do hotela, kamor smo prispeli okrog 21.30.