Marko Škugor – svetovna premiera pesmi na radiu Aktual

18.11.2022 | 11:00

Marko Škugor – svetovna premiera pesmi na radiu Aktual

V posebno čast nam je, ko pride na radio Aktual glasbeni gost, ki ga imamo še posebej radi in nam, prvim na svetu, predstavi svojo najnovejšo pesem. Tako se je zgodilo v četrtek, ko je v jutranji Vip šov k Juretu Ličnu in Mojci Gornik prišel Marko Škugor in skupaj z nami prvič, čisto prvič zavrtel svojo najnovejšo pesem, ki mu jo je ponudil Tonči Huljić. Potreboval je dve minuti razmisleka, da je privolil. Pesem Rijeke tiho teku (Reke tečejo tiho) je namreč v originalu pel Zlatko Pejaković, davnega leta 1994. A če Tonči Huljić, glasbenik svetovnega formata, ponudi pesem, to ni kar tako.

Marko Škugor je bil zadnjič gost v studiu radia Aktual julija, takoj po obisku pa je šel presenetit poslušalko Anito, ki je, ko je na radiu izvedela, da Marko res prihaja k njej, poklicala vse sosede in zorganizirala super zabavo. Marko in Anitini sosedje so se zabavali, Marko pa je Aniti zapel njej najljubšo njegovo pesem Samo s tobom sam upoznao ljubav (Samo s teboj sem spoznal ljubezen), ki je Anito in njenega moža resnično povezala, saj sta si usojena, je prelepo povedala poslušalka radia Aktual Anita.

In Marko Škugor je sprejel izziv. Zapel je to pesem. Ko smo poslušali posnetek, so šle vsem dlake pokonci.

In jutranji poslušalci in voditelji in ekipa smo ta posnetek slišali prvi. »V svet«, na splet je šel istega dne zvečer, ob 19. uri.

Vidite, to je tisto, kar dela radio Aktual poseben radio. In ponosni smo na to.

Marko Škugor pa bo imel koncert v Kostanjevici na Krki gala božični koncert, v novi dvorani v Centru La vie, 23. decembra.

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava