V Novem mestu to soboto 300. Odprta kuhna
26.8.2022 | 10:50
To soboto, 27. avgusta, bo Odprta kuhna na gostovanju v Novem mestu obeležila pomemben mejnik, saj bodo obedovalnice z vseh koncev Slovenije pisano ponudbo izvrstnih jedi predstavile na že 300. izvedbi te priljubljene kulinarične tržnice. Mavrica okusov bo obiskovalce med 11. in 21. uro vabila na Glavnem trgu, kjer bo le slab mesec dni kasneje, natančneje 24. septembra, ista ekipa prvič gostovala še z legendarnim Pivo & Burger Festom. Oba dogodka prirejajo v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto.
“Odprta kuhna letos praznuje na polno. Od konca marca namreč poteka naša jubilejna deseta sezona, v Novem mestu pa bomo to soboto praznovali že 300. izvedbo prireditve, ki je postala najpomembnejši kulinarični dogodek v državi. V Novem mestu smo prvič gostovali leta 2019, ko smo izvedli dva obiska, potem nas je za leto dni ustavila korona, a že lani smo se vrnili. Na Dolenjskem smo se ustavili tudi v sklopu letošnje spomladanske turneje, tokrat pa v Novem mestu pričenjamo jesensko sezono gostovanj po petih slovenskih mestih,” je med pripravami povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, ki je povsem spremenila način, na katerega dojemamo kulinariko, gostincem ponudila dotlej nepoznano možnost, da se predstavijo velikemu številu ljudi naenkrat, definirala trajnostno organizacijo velikih javnih dogodkov, postala ključen del družabnega življenja in privlačna turistična znamenitost.
Kaj boste lahko pokusili?
Odprta kuhna bo tudi tokrat poskrbela za izjemen nabor dobrot in pijač, ki jih bo pripravljalo 25 obedovalnic iz vse Slovenije, med njimi se bodo kar štiri v Novem mestu predstavile prvič. S Koroške se bo pripeljala ekipa Punkt Kotlje, ki bo navdušila s sočnimi stejk sendviči, iz Goriških Brd pa pridejo čisto pravi bovški krafi, kobariški štruklji in domači njokci z zajcem ter ekipa WB - Tavarneta. Ljubljanski bistro Birdie Foodielab bo predstavil svoj veliki ulični hit - smash burgerje, pri katerih polpeto pripravijo s posebno tehniko stiskanja, za sladico pa bodo obiskovalci lahko zavili k domačinki Maji Kumelj in se na stojnici Pie Shopa posladkali z njenimi domačimi pitami.
Zvedavi jedci se bodo lahko seveda pomudili ob številnih drugih stojnicah s ponudbo najokusnejših zakladov svetovne kulinarike, izbrali kakšno domačo jed, uživali v dobrotah z žara in sodobnih pouličnih prehranskih domislicah in obed pospremili z izborom vrhunskih vin, kraft piva, džina in drugih osvežujočih pijač.
Tudi tokrat bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih ali povratni embalaži, saj je skrb za okolje eno glavnih vodil organizatorjev.
Špela Verbič Miklič, Odprta kuhna
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
čet, 2.5.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
DL: Kostak tudi gradbinec; kadra ni, že zaposlujejo prve Indijce
pet, 3.5.2024
Čokolada je bolj zdrava kot sadje
pet, 3.5.2024
DL: Nosilci kmetij vse starejši - Prenos naj bo dovolj zgodaj
čet, 2.5.2024