Koncert Pije Hočevar ''Dotik večnosti''

26.8.2022 | 08:50

Koncert Pije Hočevar ''Dotik večnosti''
Koncert Pije Hočevar ''Dotik večnosti''

Dolenjska flavtistka Pija Hočevar, ki poučuje in ustvarja v Švici, konec avgusta v Novem mestu organizira poletno šolo flavte, the FluteOn Camp, katere vrhunec bo koncert »Dotik večnosti« 27.8. v Kapiteljski cerkvi.

Koncert »Dotik večnosti« bo 27. 8. 2022 ob 20.00 v Kapiteljski cerkvi v Novem mestu, zaključni koncert vseh udeleženk poletne šole pa bo 28.8. 2022 ob 17.00 na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu. Vstop na oba dogodka je prost, zbirajo se prostovoljni prispevki.

Na koncertu »Dotik večnosti« bo Pija skupaj s pianistko Nadjo RUS poustvarila skladbe 20. in 21. stoletja. Na koncertu bo tako mogoče slišati preproste in lepe melodije, nadgrajene tudi z modernimi tehnikami, ki tako zgodbe skladb povezujejo v celoto.

Program koncerta Pije Hočevar in Nadje Rus (Pija Hočevar, flavta; Nadja Rus, klavir)

G. Schocker: Regrets and Resolutions
S. Espasa: Argos
I. Clarke: Touching The Ether

Gostujoča pianistka Nadja Rus deluje kot korepetitorka in profesorica klavirja na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo ter kot del uspešnega klavirskega dua Scaramouche. S Pijo že dalj časa sodelujeta projektno, tako na koncertnem kot tudi na pedagoškem področju, na obeh pa se odlično dopolnjujeta.

O Piji Hočevar

Je diplomantka ljubljanske Akademije za glasbo in nizozemske univerze ZUYD – Konservatorij za glasbo Maastricht ter prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka in komorna glasbenica. Kot članica deluje/je delovala v tujih orkestrih ter orkestrskih akademijah (Avstrija, Belgija, Francija, Nizozemska, Portugalska), v Sloveniji pa kot članica in solistka z Orkestrom Ave, Pihalnim orkestrom Občine Šentjernej ter orkestroma Slovenske Filharmonije in RTV Slovenija. Igranje stalno nadgrajuje z udeležbami na seminarjih pri uveljavljenih flavtistih, preko študijev Edgar Willems glasbene pedagogike & pedagogike Rudolfa Steinerja ter tečajev Alexander tehnike, metod Shinichi Suzuki-ja, Zoltan Kodál-jay in E.J. Dalcroza, pa bogati svoje pedagoško delo. V preteklih 13 letih je bila mentorica številnim učencem, komornim skupinam in tudi šolskim orkestrom, s katerimi je dosegla številne uspehe - doma in v tujini. V Zürichu v Švici trenutno vodi svoj glasbeni studio, ustvarja glasbeno-pedagoške vsebine za mlade in zrelejše glasbenike ter projektno koncertira doma in v tujini.

pr

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava